menu

Aube - Pages from the Book (1998)

mijn stem
3,30 (5)
5 stemmen

Japan
Avant-Garde / Electronic
Label: Elsie & Jack

  1. In the Beginning (14:28)
  2. Hymn (10:11)
  3. Concord Block (11:53)
  4. Holy World (20:02)
totale tijdsduur: 56:34
zoeken in:
sxesven
Zo, best een fijne plaat, dit Pages from the Book. Waar ik Aube conceptueel op zich altijd erg interessant vind (de manier waarop hij zichzelf bijvoorbeeld limiteert in gebruik van bronnen e.d., en ook thematisch), wil de potentie er in de muziek niet altijd helemaal uitkomen. Zo de Millenium serie een geweldig idee was, was het muzikaal soms gewoon slappe hap. Pages from the Book is zowel conceptueel als muzikaal een stuk beter in orde. Aube gebruikte wederom slechts één geluidsbron (de Bijbel) en bouwde daaruit deze tracks. Zorgvuldig geritsel, gescheur en zo nog meer geluiden worden kundig gecombineerd en opgebouwd tot soundscapes die niet direct meer als 'geluiden van een boek' overkomen, maar bij nadere studering die bron nog wel degelijk prijsgeven. Een geslaagd experiment daarin dus. Daarnaast zijn de tracks op zich ook erg tof; zeer minimaal, langzaam opbouwend en uitbreidend. Fijne release! 4*

lambf
Zoals Sven al zij, de dingen die Aube heeft gedaan zijn niet altijd van fantastische, of zelfs goede kwaliteit. Maar hoe hij zijn muziek maakt zijn wel altijd interessant. De ene keer met water, de andere keer met het gebruik van hersengolven, dan weer door het gebruik van een telefoon.


Dit soort muziek is altijd laatig te omschijven. Je kan zeggen, je hoort gepruttel, gepiep, gekraak en dat de ene keer in een tempo, de andere keer weer gewoon achter elkaar opbouwend, en dan weer gewoon voortstuwend od schrapend. Maar eigenlijk zegt dat niets, want zelfs in piepjes en prutteltjes heb je nog variatie. Deze is wel leuk, alleen die prutelgeluidjes, daar ben ik niet zo voor te vinden.

Dit was de tweede. Nu de overige 100 releases

Trouwens, ik vind Blood-Brain Barrier beter

Gast
geplaatst: vandaag om 12:22 uur

geplaatst: vandaag om 12:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.