SL2 - On a Ragga Tip (1992)

Electronic / Dance
Label: XL

1. On a Ragga Tip [Original Mix] (5:11)
  2. Pleasure (4:05)
  3. Changing Trax (5:00)
  4. Bassquake [Plus 8 Mix] (4:26)
avatar van TheSilmarillia
Dit is nou eens een echte klassieker

sanquin
Een TOP dans nr!!!!
Helemaal te gek (staat nu op haha)

avatar van RogerV
De EP met raveclassic On a raggatip. Een uniek nummer. Een van de weinige UK raveplaten die hier doorbrak en een goede invloed van Ragga daarin. Eigenlijk had deze plaat door de Freestylers gemaakt kunnen zijn.

In ieder geval van belangrijke invloed geweest op de latere ontwikkeling van breakbeat en drum n bass.

Ook pleasure is er leuk met fijne hooks. De andere twee tracks zijn wat minder imo.

avatar van UK-Choonz
Dit is natuurlijk de grondlegger voor allerlei vette muziek die de 20 jaar daarna is gemaakt. Het beste nummer dat de Freestylers nooit maakten.

avatar van RogerV
Die had ik nooit eerder gehoord. Dank!

Toch mooi hoe deze producers weer iets heel moois brouwen uit iets bestaands.

avatar van jurado
Nummer van een jaar eerder ...zo vreselijk goed.
KlIK

avatar van T.O.
Ja, die vind ik ook erg goed. SL2 was erg effectief eigenlijk: nooit te moeilijk doen, gewoon dikke tracks maken, zonodig met bekende samples. Niks mis ook met de productie/mastering etc, klinkt nog prima 20 jaar na dato.

avatar van RogerV
Het is jammer dat de mannen nooit een album gemaakt hebben met dit project. Daarhad dit best potentie voor.

avatar van jurado
Absoluut.

avatar van adri1982
Mooie houseclassic, On a Ragga Tip. Maar het zal mij niet verbazen als de mixers/producers van SL2 Fly me High van The Moody Blues (1967) goed gekend zouden hebben. Een x-aantal noten uit een melodie van Fly me High komen overeen met de akkoodmelodie van On a Ragga Tip.
Wel is het zo dat als ik een van de genoemde nummers ga beluisteren, ze dan ook allebei beluister.

avatar van trebremmit
How SL2's 'On A Ragga Tip' became '90s UK rave culture's most enduring anthem

The Prodigy lijkt me toch ook wel van invloed met Experience uit hetzelfde jaar.