Deicide - Till Death Do Us Part (2008)

Label: Earache

1. The Beginning of the End (3:39)
  2. Till Death Do Us Part (4:14)
  3. Hate of All Hatreds (3:53)
  4. In the Eyes of God (4:42)
  5. Worthless Misery (5:00)
  6. Severed Ties (4:01)
  7. Not as Long as We Both Shall Live (5:05)
  8. Angel of Agony (3:29)
  9. Horror in the Halls of Stone (6:23)
  10. The End of the Beginning (1:41)
avatar van bennerd
Nieuwe Deicide, eindelijk

godlydevil7
Ja, mij lijkt het ook vet!

Alleen die hoes had wel wat beter gemogen...

Bobiej
Die hoes is inderdaad nogal lelijk, 't bandlogo staat er ook een beetje opgeplakt bij, jammer.

Maar het gaat natuurlijk om de muziek, en ik kan Deicide prima waarderen, ik heb nu al zin om de 28e met Benton & co een aantal christenen te molestreren (om maar even met Deicide-beeldspraak te komen !).

avatar van Mr. Death
Het nummer In The Eyes of God, dat trouwens op hun myspace (legaal) te downloaden is, klinkt in ieder geval al vertrouwd stevig, Zit Santolla nu eigenlijk nog in Deicide? Ik dacht gehoord te hebben dat hij naar Obituary was overgegaan. Die solo klinkt zonder meer niet slecht.

Empyrium
Deze nieuwe Deicide is van het zelfde niveau als zijn voorganger, hoewel er op deze iets meer rustpuntjes zijn ingebouwd.

godlydevil7
DIt album stelt me teleur. Er zitten te veel rustige stukjes in, die ik niet goed uitgewerkt vind, en de harde stukken weten me, op "Till Death Do Us Part" (het nummer) na, niet echt te raken. Het klinkt mij een beetje of ze heel hard proberen "Bruut" te wezen, maar dat dit jammerlijk mislukt... Misschien moet ik er vaker naar luisteren, maar tot nu toe valt dit album me sterk tegen.

avatar van MDV
MDV
Niet zo goed als Stench of Redemption maar nog best leuk om naar te luisteren. De rustpuntjes hadden van mij alleen niet gehoeven.

Eerst en vooral... Ik vind :

De Hoes = Super (...kan jij zoiets tekenen...zelfs bedenken...Ah?... )
De Plaat = Vet

Heb hem direct gedownload (legaal! met DRM) en daarna nog een PICTURE LP gekocht en nu ga ik ook de Lim. CD aankopen.
De LP is echt vet... klinkt reuze en is echt mooi... op een LP komt het beter uit dan CD alsook de 'cover-art'.
De muziek is DEICIDE... en ja misschien iets rustiger,... maar mag dit niet? Ik heb 4 albums = Deicide, Legion, Scars en T'ill death... moet zeggen als je een beetje van death metal houdt, moet je ze toch allemaal wel heel goed vinden... ja toch???

Corpse Molestor
Goed brute cd van Deicide,net iets minder dan voorganger.Knap werk van drummer Steve Asheim,omdat hij voor het grootste deel verantwoordelijk is voor deze plaat.Glen Benton heeft wegens problemen met justitie wat minder aandacht kunnen geven aan het inspelen van de teksten,en dat is te horen.Jammer maar geen schande,toch wederom een goede plaat.

Is dit wat te vergelijken met kataklysm/vader/behemoth?

avatar van bennerd
mysticwizard schreef:
Is dit wat te vergelijken met kataklysm/vader/behemoth?

Pfff... Zeker niet Behemoth, Vader, njah nee, ook niet echt (beiden te 'Pools') en Kataklysm, jah, misschien die wel ja, al bevatten die veel meer blaststukken. Dit is vooral vergelijkbaar met Vital Remains (dûh), Morbid Angel en Malevolent Creation.

avatar van Kronos
Op de cover is een gedeelte afgebeeld van het schilderij Tod und Frau van Hans Baldung Grien, een Duitse schilder uit de renaissance. Op de achterkant van de CD, Die drei Lebensalter und der Tod.

Ik vind het beide erg mooie werken.

Tod und Frau

Die drei Lebensalter und der Tod

avatar van MDV
MDV
Mocht dat wel van de kerk in zijn tijd, dat soort schilderijen maken?

avatar van Kronos
De middeleeuwen waren voorbij hè. In de renaissance was het naakt een algemeen verschijnsel in de kunst. Net als in de oudheid wordt het schoonheidsideaal van het menselijk lichaam uitgebeeld maar nu meestal verhuld in bijbelse of mythologische context. Of als allegorie, zoals in deze schilderijen van Hans Baldung Grien het geval is.