Art Tatum - The Art Tatum Solo Masterpieces, Vol. 2 (1975)

Jazz
Label: Pablo

1. Elegy (3:37)
  2. This Can't Be Love (2:39)
  3. There Will Never Be Another You (5:30)
  4. Gone with the Wind (3:03)
  5. I Don't Stand a Ghost of a Chance with You (4:13)
  6. Lover Come Back to Me (6:47)
  7. I'll See You in My Dreams (3:19)
  8. Heat Wave (3:19)
  9. September Song (4:10)
  10. I Didn't Know What Time It Was * (4:17)
  11. Tea for Two * (3:33)
  12. Come Rain Or Come Shine * (5:07)
  13. Very Thought of You, The * (4:30)
  14. Please Be Kind * (5:09)
  15. Would You Like to Take a Walk * (4:13)
eazyfan
Er zijn weinig momenten in Jazz waar ik me daadwerkelijk afvraag hoe je het voor elkaar krijgt, er zijn momenten dat iemand geniaal speelt, maar virtuoos is nóg een stap hoger, zo is er Elegy op dit album - Ongelooflijk op alle fronten! (Bedankt Heemskerktollie), misschien ben ik tot nu toe in mijn kleine reis door Jazz nog te weinig tegen gekomen maar een nummer als dat lijkt me ergens één uit de miljarden.

wcs
Geniaal van begin tot einde dit album, ongelooflijk wat voor prachtige melodieen deze man weet te spelen. Ik was al onder de indruk van Jarrett en Taylor maar deze gaat ook nog erg populair worden tussen mijn collectie.
Soms lijkt hij te vliegen op die piano, van zacht naar snel, dan weer terug en dan begint hij er wat swingende deuntjes tussen te spelen. Alles lijkt hij met het grootste gemak uit zijn mouw te schudden en ik raak er steeds meer enorm van onder de indruk. Elegy alleen al is ronduit overweldigend, onnavolgbaar laat hij zijn vingers daarin dansen over de toetsen van zijn piano en zet daarmee een unieke prestatie neer op muzikaal vlak. Zelden hoorde ik een nummer dat me zo van mijn sokken blies. En het mooie is dat het niveau dan gans de cd lang enorm hoog blijft. Elk nummer op zich is een meesterwerkje en weet te boeien van de 1ste tot de laatste noot. Ik kan dan ook niks anders concluderen: deze Art Tatum is een virtuoos en eentje die er nog veel emotie kan verwerken in zijn muziek ook. Snel,soms eens wat trager, het lijkt hem allemaal niet uit te maken. Hij doet gewoon waarin hij zin heeft en speelt wat hij zelf wil horen. Geniaal gewoon en ik ben echt enorm blij dit te hebben mogen leren kennen want deze pianist is van buitenaards niveau.