Carl Craig - Sessions (2008)

Dance
Label: !K7

1. Directions - Busted Trees [Carl Craig 'Sessions' Remix] (4:47)
  2. Junior Boys - Like a Child [Carl Craig Remix] (7:41)
  3. Rhythm & Sound - Poor People Must Work [Carl Craig Remix] (5:09)
  4. Chez Damier - Help Myself (Reconstructed by Carl Craig) (3:36)
  5. Paperclip People - Throw [Unreleased Version] (8:31)
  6. Beanfield - Tides [Carl Craig "Sessions' Remix] (6:46)
  7. Paperclip People - Clear and Present (2:56)
  8. Theo Parrish - Falling Up [Carl Craig Remix] (6:27)
  9. Paperclip People - Oscililator [Original Version] (3:20)
  10. Cesaria Evora - Angola [Carl Craig's Mix] (6:48)
  11. Francesco Tristano - The Melody [Carl Craig Remix] (7:15)
  12. Delia Gonzales en Gavin Russom - Revelee [Carl Craig Remix] (6:42)
  13. 69 - Rushed [Original Version] (6:26)
  14. 69- - Pyschobeat [Previously Unreleased] (2:25)
  15. Xpress2 - Kill 100 [Carl Craig"Sessions" Remix] (7:34)
  16. Tres Demented - Demented [Or Just Crazy) (Original Version] (6:51)
  17. Faze Action - In the Trees [ Unreleased Carl Craig Remix] (8:17)
  18. Tres Demented - Brainfreeze [Carl Craig 'Sessions' Mix] (4:59)
  19. Carl Craig - Futurelovetheme [Carl Craig 'Sessions' Mix] (8:34)
  20. Carl Craig - Sandstorms [Original Version] (7:42)
  21. Innerzone Orchestra - Bug in the Bass Bin [Carl Craig Mix] (10:19)
avatar van luc011190
Futurelovetheme Eeen ontzettend gave en epische track die tot voor kort alleen op de soundtrack van een film (Vexille) stond.
Voor de rest is dit gewoon een verzameling van hele vette nummer, vooral tracks als Relevee, In the Trees, Falling Up en Like A Child (zucht, wat een nummer) zijn fantastisch.
Helaas is het concept niet al te bijzonder, de cd's zijn doodnormaal (eigenlijk matig) gemixt. Maar als verzameling van Carl's recente werk is het erg handig.

avatar van John Doe
De eerste cd hiervan heb ik gehoord als mix, gewoon goed droog/neutraal gemixt vind ik.

De ongemixte 3LP versie heb ik net gekocht, en die is zeker handzaam.

Het doet me goed, die geordende, uitgewerkte tracks van Carl Craig.

avatar van luc011190
Het is absoluut een fijn plaatje en om zo'n 3lp versie is absoluut handig. Alleen het concept van dit album stelt niets voor, ik vind dat een echt goede mix een verhaal moet vertellen, en dat gebeurt hier verre van.
Maar dat is natuurlijk ook helemaal hun bedoeling niet, ach.

avatar van John Doe
Schone muziek die achter elkaar past, dan heb je genoeg bodem om zelf je verhaal te bedenken, wat mij betreft.

avatar van gherdt
Vandaag aangeschaft en inmiddels ben ik in de hemel beland. Dankzij het zendingswerk van een mijner internetvrienden was ik al bekend met aardig wat werkjes van deze meneer maar zo achter elkaar geplakt komt het boeltje nog eens extra hard binnen. Episch, spacend, doeltreffend en tijdloos. Carl is god! En ik was niet op Awakenings vedomme!

avatar van John Doe
Ook de gewone albums van hem zijn fantastisch.

thejazzscène
Die demented van Tres Demented is samen met Jeff Mills gemaakt. Het is een heel tribalachtig nummer en is lang een echte hit geweest in de clubs. Demented Drums, ook een nummer van Craig als Tres Demented moeten liefhebbers (John Doe) ook eens beluisteren. Heel mooie minimale technoproductie is dat.

avatar van John Doe
Heb ik wel gehoord, met die ijlende Craig vocalen erop toch, was wel mooi ja, zal nog eens luisteren later.

avatar van T.O.
thejazzscène schreef:
Die demented van Tres Demented is samen met Jeff Mills gemaakt.

Met Laurent Garnier toch?

avatar van brooklyn
Inderdaad met Garnier, niet met Mills... wat een vette track blijft dat toch

thejazzscène
Ow ja, klein oriëntatiefoutje .

avatar van Kos
Kos
Errug lekker! Al is de opbouw nogal lang, maar als ie los gaat gaat ie ook goed los.

Oscililator .

avatar van T.O.
Ja, lekkere track is dat, al uit 1991.

piiiiiiiiiiiieuw

avatar van Antie
Alleen nog maar 1ste cd beluisterd maar toch al overtuigd dat dit een
prima album zal zijn van onze "Carl Craig van the second wave of detroit
techno".
Vooral "Paperclip People - throw " doet het hier voor mij.
Schitterende klassieker.
Mooie verzameling van zowel oud als nieuw werk van hem.

avatar van Dreten Bukgat
check dit...

een fantastisch orchestraal carl craig concert...

kijk, luister en geniet...

Idd, erg vet gedaan dat concert.

avatar van John Doe
Geweldige link. Tjonge wat een mooie opname van een speciaal concert. Met The Detroit Experiment had Carl Craig al veel ervaring opgedaan in het produceren van goede muzikanten. Dat leidde tot een geweldig soulvol resultaat. Nu gaat het nog een stapje verder met een wel erg grote berg aan klassieke muzikanten. Hoewel het wel een beetje behelpen blijft om de originele nummers na te doen. Maar het is erg leuk om bijvoorbeeld die muzikanten naar elkaar te zien grinniken als de monsterbeat van Desire op het einde van het nummer binnenknalt. Bij het laatste nummer waar Carl Craig alleen met een pianist speelt vind ik dat het beter werkt dan een nummer dat van 20 muzikanten afhankelijk is. En dat lijkt het publiek ook zo te vinden.

avatar van Gyzzz
Wat is dat geremixte Theo Parrish nummer ook mooi..

avatar van Shelter
deze groeit naar mate je het vaker opzet en de volume knop omhoog gaat.
Tres Demented-Demented en Faze Action - In The Trees vind ik het lekkerst klinken.
Maar eigenlijk is alles top.

avatar van Shelter
Throw is trouwens ook vet zeg, soort van trance gevoel met dat geluid dat weg zoemt en weer terug komt en dan een lekkere beat eronder. Het nummer duurt maar liefst 9 minuten (-5 secs)
maar dat heb je echt niet door. Heerlijke track