Pat Metheny / Ornette Coleman - Song X (1986)

Alternatieve titel: Cancion X

Jazz
Label: Geffen

1. Police People * (4:57)
  2. All of Us * (0:15)
  3. The Good Life * (3:25)
  4. Word from Bird * (3:48)
  5. Compute * (2:03)
  6. The Veil * (3:42)
  7. Song X (5:34)
  8. Mob Job (4:11)
  9. Endangered Species (13:18)
  10. Video Games (5:20)
  11. Kathelin Gray (4:13)
  12. Trigonometry (5:05)
  13. Song X Duo (3:07)
  14. Long Time No See (7:36)
avatar van dix
dix
een ongelooflijke bak herrie

moet je gehoord hebben

Nicci
Ik heb sinds kort een versie uit 2006. 20th anniversary. Daar staan nog 6 extra nummers op die ze toen ook hebben opgenomen. Opvallend is dat ze die niet als 'bonustracks' hebben toegevoegd, maar gewoon een nieuw album hebben samengesteld met een eigen afspeelvolgorde. Zie:

Song X 2006

avatar van ChrisX
Nicci schreef:

Song X 2006

Nog veel leuker: ze hebben de tracks helemaal voor aan gezet. Leuk voor diegene die graag het originele album willen luisteren en aan het eind geen zin hebben om op te moeten springen om de cd-speler stop te zetten.

avatar van dix
dix
Als ik het goed begrepen heb, zou een en ander ook gezien moeten worden als een herdefiniëring van wat ooit het originele album was.

De toegevoegde tracks zouden ook minstens zo goed moeten zijn als de bekende. Misschien dat één van jullie dat kan bevestigen ?

WPE
Om Dix te citeren: een ongelofelijke bak herrie. En ik heb het gehoord. 2x om precies te zijn. Vaker zal het ook niet worden.

Ziegler
Nog geen reden om het een 1 te geven. Ik draai het niet vaak, maar het is een virtuoze bak herrie. Waar soms een touw aan vast te knopen is. Vaker niet.

avatar van Broem
Ja die Pat kan er soms wat van. Ik adoreer de man maar soms slaat hij zelfs voor mij de plank mis. O.a. met Song X en die andere bak herrie Pat Metheny - Zero Tolerance for Silence (1992) Gruwelijk (jammer)

Ziegler
De plank mis slaan vind ik niet op zijn plaats. Het is een avontuur dat niet perse mooi is. Er staan ook stukken op die meer lijken op muziek zoals we die kennen en dan is het erg sterk.

avatar van Broem
Ziegler schreef:
Het is een avontuur dat niet perse mooi is.

Alles komt tot ons in taal...niet mijn avontuur zeg maar. Niets zo subjectief als smaak. Geen negatief woord daarover. Gelukkig staat er ontzettend veel moois tegenover. Pat is een fenomeen.