Pat Metheny Group - Travels (1983)

Alternatieve titel: Recorded Live in Concert

Jazz
Label: ECM

1. Are You Going with Me? (9:18)
  2. The Fields, the Sky (7:47)
  3. Goodbye (8:16)
  4. Phase Dance (8:03)
  5. Straight on Red (7:27)
  6. Farmer's Trust (6:24)
  7. Extradition (5:44)
  8. Goin' Ahead / as Falls Wichita, So Falls Wichita Falls (16:22)
  9. Travels (5:03)
  10. Song for Bilbao (8:26)
  11. San Lorenzo (13:35)
avatar van ChrisX
Dit is het gewoon wat mij betreft, een mooie warme opname van de Group begin jaren 80 voordat de zogenaamde Latin-periode aanbrak. Are You Going With Me? is nog steeds een vaste waarde in zijn live-set en dat is ook niet zo'n gek, een lekker broeierig nummer en 1 van de eerste nummers waar op zijn herkenbare gitaarsynth te horen valt.

De manier hoe Goin' Ahead naadloos overloopt in het ambient begin van As Falls Wichita is schitterend en toevoeging van echte drums geeft dit stuk aan het slot nog veel meer impact.

Geweldige cd.
Are You Going With Me? is inderdaad geniaal. Heb je toevallig ook de versie van dit nr met Anna Maria Jopek (op youtube te vinden) gehoord? Echt fantastisch. Die solo :kwijl

avatar van ChrisX
co0per schreef:
Geweldige cd.

Ik had er toch echt moeite mee om daar in AYGWM? in te ontdekken. En daar waar in de uitvoering op Travels de solo heel erg logisch op z'n plaats zit, vond ik in die Jopek uitvoering het er helemaal niet zo goed bij passen eigenlijk.

avatar van Broem
Pat live is gewoon een belevenis. Lijkt wel of de man en zijn band tot op de dag van vandaag onvermoeibaar zijn om hun muziek op live podia te laten horen. Altijd perfect verzorgd. Deze Travels is daar een mooi voorbeeld van. Relatief gezien in zijn vroege periode. Ik vind het een grote rollercoaster. De kwaliteit van de band spat van het zwarte vinyl af. Hij heeft hierna nog de nodige live albums uitgebracht. Via Travels ben ik echter gevallen voor deze unieke fusion gitarist. Dat duurt toch al vele jaren en heb hem erg vaak live gezien. Heerlijk.

avatar van Broem
Nou zeg, trek het album vanavond uit de kast om weer eens van Pat te genieten. Op de kop af 3 jaar geleden sinds mijn vorige post. Dat is alles . De rest blijft bij hetzelfde. Fantastisch live album van Pat en z'n groep. Heerlijk om weer eens te horen.

buizen
Broem schreef:
Nou zeg..... ... Op de kop af 3 jaar geleden sinds mijn vorige post.

... Heerlijk om weer eens te horen.

Apart he? Heb 't ook al een paar keer gehad: plaat uit de kast, genieten, even er iets over willen schrijven en kijk aan: exáct (dag van het jaar) twee jaar geleden je laatste post erover.

Over fusiongitaristen gesproken: heb ooit tijdens North Sea Jazz (in Den Haag) die gitarist van The Police, Andy, aan het werk gezien (The Police bestond al niet meer) en dat loog er ook niet om.

avatar van Broem
Die kan ook wel een stukske gitaar spelen, net als die bassist en de drummer. Best wel een goed bandje eigenlijk

Travels laat die fantastische sound horen die mede door percussionist Nana Vasconcelos wordt neergezet. Toen ik laatst dit Arild Andersen / Ralph Towner / Naná Vasconcelos / Audun Kleive - If You Look Far Enough (1993) album draaide hoorde ik diezelfde subtiele sound terug. Was me niet eerder opgevallen. Gruwelijk lekker.