Half Asleep & SRX - Split LP (2007)

1 stem

Belgiƫ
Folk / Avant-Garde
Label: Humpty Dumpty

1. Half Asleep - Hell, Bell (4:39)
  2. Half Asleep - Destruction, Deconstruction (4:28)
  3. Half Asleep - Cold Water, Hot Water (4:48)
  4. Half Asleep - Nowhere, Somewhere (4:17)
  5. SRX - Silly Whistle (1:53)
  6. SRX - For Things to Happen (2:00)
  7. SRX - Such a Nice Day She Said to Me (5:07)
  8. SRX - Regular (2:42)
  9. SRX - Fasten It Loose (2:47)
  10. SRX - You (4:04)
avatar van veerle
Een split LP van twee volstrekt onbekende artiesten, zo kun je dit wel omschrijven. Half Asleep kende ik al wel toen deze plaat uitkwam, sterker nog: ik had al haar cd's al. Misschien vind ik Half Asleeps/Valérie Leclercqs muziek wel de mooiste die ik ooit heb gehoord. Ik heb geen idee hoe dat komt: door Valéries lage fluisterstem of haar gemompelde mooie teksten of door de prachtige melodieën, of misschien omdat ze zo onbekend én goed is.

SRX kende ik niet toen ik dit gehaast aanschafte (dat was ook wel nodig, met een editie van zo'n 150 exemplaren - dat ik nog geen platenspeler had maakte me niet zoveel uit), maar dat blijkt een Française (dat kun je ook wel horen aan haar Engels) die lo-fi vreemde deuntjes maakt. Heel mooi, maar lang niet zo perfect als Half Asleep.

Op LastFm is deze LP helemaal te beluisteren!!

4.5*