Mic Christopher - Skylarkin' (2002)

Ierland
Folk / Rock
Label: Loza

1. Heyday (3:52)
  2. Kids' Song (2:50)
  3. Listen Girl (4:01)
  4. Looking for Jude (3:46)
  5. That's What Good Friends Do (4:50)
  6. The Loneliest Man in Town (3:12)
  7. Wide Eyed and Living (4:18)
  8. What a Curious Notion (4:42)
  9. I've Got Your Back (4:13)
  10. Skylarkin' (4:28)
  11. Daydreamin' (4:58)
avatar van Cornstar
Als je dan toch op een eerste album moet stemmen...

Fantastische plaat van een helaas veels te vroeg overleden singer/songwriter. Straatmuzikant in hart en nieren. Heb Mic voor het eerst zien spelen in 2001 in the Lobby (pub) in Cork, samen met zijn vriend Glen Hansard (van the Frames), en was onmiddellijk verkocht. Hij verkocht cassettebandjes na het optreden, hoe cool is dat. Was een zeer bijzonder optreden, vandaar dat de plaat mij altijd bij is gebleven en ik ook maar weinig kritisch kan doen ben ik bang. Puur emotioneel gestemd dus, maar dat doet niks af aan zijn energieke voordracht, op één of andere manier altijd treurige teksten en lekker basic gitaargeluid. 1 man, 1 gitaar, ik houd er van.

Deze plaat is postuum uitgebracht en klinkt derhalve wat rauw en on-af, wat wel weer goed past bij zijn stijl. Voor solo speelde Mic in the Maryjanes, zelfde geluid maar dan als band, niet meer te krijgen op CD helaas.