Sophie B. Hawkins - Bad Kitty Board Mix (2006)

Alternatieve titel: Live

Label: Lightyear

1. Mysteries We Understand (3:49)
  2. California Here I Come (5:24)
  3. Before I Walk on Fire (5:32)
  4. Saviour Childe (4:59)
  5. As I Lay Me Down (6:25)
  6. Did We Not Choose Each Other (4:23)
  7. Walking on Thin Ice (4:22)
  8. Sweetsexywoman (12:27)
  9. Lose Your Way (5:08)
  10. No Connection (4:30)
  11. Bare the Weight of Me (6:12)
  12. Mr. Tugboat Hello (2:56)
  13. Beautiful Hello (3:30)
  14. Feeling Good (9:47)
  15. Damn I Wish I Was Your Lover (7:51)
  16. I Want You (9:41)
  17. As I Lay Me Down * (5:02)
  18. Feeling Good * (9:20)
avatar van dennisversteeg
Dit is een heel leuk live album, dat eigenlijk niet was gepland. Sophie had een concert opgenomen voor eigen gebruik maar was zo enthousiast dat ze het uitbracht.

Met een kleine, maar goede band speelt ze nummers van al haar 4 studio albums in verfrissende aangepaste arrangementen die de nummers de ruimte geven. Vooral de nummers van Wilderness, waar ik eigenlijk niet zo'n hoge pet van op heb, komen goed uit de verf. Sophie is uitstekend bij stem en haar verhaaltjes tussendoor zijn erg vermakelijk.

Ik zag Sophie zelf een keer live in een half-uitverkocht Paradiso zo rond 1995 en was diep onder de indruk van hoe sterk ze is als live artiest. Dit album toont dat ook aan en is zeker aan te raden voor liefhebbers van haar muziek.