Paul Motian - Tribute (1975)

1 stem

Jazz
Label: ECM

1. Victoria (5:30)
  2. Tuesday Ends Saturday (6:43)
  3. Warorphans (7:32)
  4. Sod House (9:56)
  5. Song for Che (8:32)
Mssr Renard
Prachtige, bijna meditatieve, pastorale jazz van drummer Paul Motian, die misschien wel de meest subtiele drummer is, die ik ken. Op het meerendeel van de nummers speelt hij percussie of drums met de brushes.

Op deze plaat spelen verder twee gitaristen mee (Paul Metzke en Sam Brown), bassist Charlie Haden die op zijn eigen 'Song for Ché' een prachtige solo speelt. Verder speelt nog Carlos Ward mee op de alto-sax (op drie songs). Sam Brown die de akoestische gitaarstukken speelt geeft de plaat nog wat extra Spaanse invloeden, met name ook op 'Song for Ché'.

De productie van ECM's Manfred Eicher is uiteraard door een ringetje te halen, zo mooi.