Adam F - Colours (1997)

Label: F-Jams

1. Intro (1:03)
  2. 73 (1:28)
  3. Metropolis (6:31)
  4. Music in My Mind (5:18)
  5. Jaxx (5:08)
  6. Mother Earth (5:03)
  7. The Tree Knows Everything [Clean Edit] (4:27)

met Tracey Thorn

8. Circles [Album Edit] (7:14)
  9. Dirty Harry [Grooverider Remix] (6:49)
  10. F Jam [Album Edit] (5:52)

met MC Conrad

11. Colours (5:37)

met Ronny Jordan

12. Aromatherapy [Edit] (7:03)
  13. Circles [Roni Size Mix] * (8:15)
Echt heerlijk klinkende muziek vind ik. 'Music in My Mind' klinkt zowaar hypnotisch.

avatar van Shelter
Relaxte cd ja, softere loungy drumm n bass... af en toe wat hardere beats maar vooral smooth...

avatar van FunkStar
De single Circles, is 1 grote TRIP !

avatar van Antie
Het eerste wat me opvalt bij beluisteren van deze cd dat ze zeker niet
eentonig is.
Wat ik bij andere drum&bass albums wel soms tegen kom.
Eigenlijk kun je dit moelijk echte drum&bass noemen.
Want als je de hoeveelheid lounge & jazz invloeden hier op hoort.
Maar die wisselvalligheid bevalt me wel.
"Circles" was het enigste nummer dat ik vroeger kende maar de rest bevalt me dus ook wel.
Heb wel een andere tracklisting, in de plaats van de roni size rmx heb ik het nummer "colours" in de plaats.

avatar van YoG
YoG
Voor de fans van 'losse' drum n bass is dit een aanrader.

Was ooit CD van de maand bij Concerto

avatar van UK-Choonz
Wonderschoon debuut met daarop het magische Circles. Hij moet weer eens zo'n album gaan maken.

avatar van pureshores
dit een tijd geluisterd samen met de cd van Alex Reece.
Music in my mind vond ik toen echt een tijdloos nummer-nu niet meer. Maar Circles is wel een classic

avatar van T.O.
Sterker nog, één van de beste drum&bass-tracks aller tijden vind ik.

De single edit vind ik zelfs nog beter dan de lange albumversie, die ik iets te lang door vind gaan.

avatar van pureshores
het is heerlijk om deze crossovertijd heel bewust meegemaakt te hebben: Adam F, Roni Size, Alex Reece, Pressure Drop, LTJ Bukem, Goldie. Daarna dook dnb terug de diepte in en werd er nooit meer zo'n golf wederopstanding die mainstream bereikte behaald.

heb ook bovenstaande versie dus zonder Colours

avatar van RogerV
Dit is inderdaad wel een uitzonderlijk goed album. Lijkt wel een greatest hits verzameling zoveel zit er in werkelijk iedere tracks hiervan. Adam vind een sterke crossover tussen drum n bass en deephouse met balearic invloeden. Hij slaat de brug tussen het futuristische dnb-geluid en de paradijselijke wereld van Hed Kandi en cafe del mar.

Dat platen als The tree now everything en Circles nooit op onze radiozenders kwamen is natuurlijk een grote schande.

avatar van T.O.
Circles kwam wel eens op TMF, kan ik me herinneren.

avatar van trebremmit
Circles was best een bekend nummer toen, ik hoorde het ook wel eens op 3fm. Het heeft zelfs nog even in de mega top 100 gestaan. Het was tot nu toe ook het enige nummer wat ik van Adam F kende, maar ik heb deze cd voor een paar euro kunnen kopen en daar ben ik wel blij mee, want dit is erg goed zeg!

avatar van pureshores
Jaxx lijkt heel erg te citeren uit Timeless , merkte ik vandaag pas, zit praktisch hetzelfde stringloopje in als bij de aanzet naar Inner city life.
Blijft een ijzersterke plaat dit

Mooi stukje zeg!

pureshores schreef:

Klopt helemaal, dat vond ik ook altijd, zitten van die echte Metalheadz samples in.
En dat terwijl Metropolis en Mother Earth juist de tracks zijn die écht op Goldie's label uitkwamen.