The Black Lillies - Whiskey Angel (2009)

Roots / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. Whiskey Angel (4:52)
  2. See Right Through (6:36)
  3. Cruel (3:42)
  4. Midnight (4:22)
  5. Yes I Know (6:08)
  6. There's Only One (3:34)
  7. Goodbye Mama Blues (4:57)
  8. The Distance (5:10)
  9. Little Darlin' (4:28)
  10. Where the Black Lillies Grow (7:29)
  11. Lonely (3:24)
Heel fijne countryrock/bluegrass. Op deze plaat focust de groep nog iets meer (voor mij teveel) op bluegrass en lang uitgesponnen, intieme ballads. De productie vind ik hier wel fijn, lekker warm en intiem.

Binnen 2 jaar lag het volgende album alweer op de plank, iets swingender, iets meer rock. Toch, de plaat werd mij te vol en te strak geproduceerd (het cijfer wat ik daar geef is met een korreltje zout te nemen). Pas met het album Runaway Freeway Blues (van dit jaar) hebben ze voor mij de perfecte combinatie gevonden van ballads met veel slide gitaar, bluegrass en stevige rockers.

Toch een band met een eiigen sound in het moderne Country/Roots genre, dus respect. Standaard 2 vocalen, mannetje vrouwtje en dat werkt fijn. Lekker afwisselend, dus minder tijd voor verveling. Bovendien werken ze hard. Constant touren en opnemen. Op dit moment naar mijn inziens op hun best en dus een grote aanwinst voor het genre.