Cursillistas - Wasp Stings the Last Bitter Flavor (2008)

Folk
Label: Digitalis

1. Drone (Groan) (2:21)
  2. Caves Carved in Golden Light (2:30)
  3. Larks on a String (9:18)
  4. Tree Stain (3:29)
  5. Moccasin Tramp (3:56)
  6. Happened in the Sun/ Moccasin Stamp (10:21)
  7. Show Them Love (7:52)
Sietse
Ik was daarnet zo wat aan het rommelen hier in huis terwijl dit plaatje opstond (staat trouwens nog steeds op, maar goed het verhaal moet goed lopen heh) en kwam er toch wel achter dat dit een erg fijne plaat is. Dit is echt een soort psychedelische trip die je ondergaat.

Waar het vorige album van Cursilistas nog klonk als een wat gewaagdere Devendra Banhart is daar hier niets meer van terug te horen, maar eigenlijk maakt dat de muziek wel meteen een stuk interessanter.

De muziek klinkt mij in de oren als een soort indianen ritueel in een modern jasje geworpen. Je ziet je zelf al rond een kampvuur ergens in een vage woestijn tussen al de tafelbergen en cactussen zitten. Opeens komen er uit allerlei hoeken oude geesten van de voorouders die op deze heilige gronden hebben gewoond en gejaagd.
Mogelijk een aurale LSD trip? Wie weet, ik heb nooit aan LSD ofzo gedaan, maar kan me goed voorstellen dat op de juiste momenten dit een zeer goede methode is om ff weg te drijven.

Hij staat nog op 4 sterren, maar verhoging zit er zeker wel in.