Yuki - Prismic (2002)

Japan
Label: Sony

1. Nemuri Hime (4:04)
  2. The End of Shite (2:43)
  3. 66db (6:07)
  4. Sayonara Dance (3:47)
  5. Wakusei Ni Nore (5:18)
  6. Rainbow St. (4:28)
  7. I U Mee Him (2:55)
  8. Wasureru Uta (5:41)
  9. Aini Ikite (4:33)
  10. Prism (3:56)
  11. Furuete Nemure (3:47)
  12. Noroi (7:05)
sxesven
Wat een fantastische hoes, en wat een fantastisch plaatje ook. Yuki is de voormalige zangeres van Judy & Mary, één van de leukere rockbandjes die Japan ooit gekend heeft, gekenmerkt door heerlijke popsongs met punky inslag en Yuki's geweldige nasale piepstem. Op haar eigen werk pakt ze het allemaal wat minder makkelijk aan, en schotelt ze ons traditionele rocktracks á la J&M voor (The End of Shite), evenals rustiger materiaal (66db) en songs die doorspekt zijn met hyperactieve stuiterbeats (Wakusei ni Nore) en andere vage dance-invloeden. Het resultaat is vrij eclectisch en misschien even wennen wegens minder straightforward dan J&M, maar de pure genialiteit openbaart zich al vrij vlug. De diversiteit is de grote forte hier, maar de songs zijn wat mij betreft ook van constante hoge kwaliteit. Puur genieten! Daarnaast had en heb ik een zwak voor de vocalen van Yuki, dus ook op dat gebied zit het met Prismic helemaal snor. Vaag plaatje, maar vooral gewoon erg leuk! 4*

jeko
Niet slecht hoor maar ben nog niet om. Rainbow St. vindt ik echt een zeiknummer, bij Prism zie ik mensen voor me die met aanstekers zwaaien, de rest is dan weer redelijk tot goed.

sxesven
Haha, Rainbow St.! Geweldig hoe het van zouteloos dancebeatje met lijzige zang in stekelig rockertje veranderd! En Prism, heerlijk, vooral als Yuki aan het eind zo een beetje gaat piepen. Inderdaad een groot opgezette tranentrekker, wel. Maar goed, da's ook een beetje mijn Jpop-insteek waarmee ik ernaar luister, die maakt dit natuurlijk al een stuk genietbaarder dan wanneer je er van de andere kant inkomt, zal ik maar zeggen. Ik snap wel dat die esthetiek (immers, Yuki zat vroeger in Judy & Mary, vrij grote Jpoprockpunkgroep) je niet echt aanspreekt. Maar misschien komt het nog.

Wat betreft dit plaatje, zoals duidelijk mag zijn inmiddels 5* waar ik er een half jaar terug nog 4* voor uittrok. Destijds vond ik hem erg leuk maar in zijn vage diversheid af en toe wat moeilijk te volgen. Daar ben ik nu (uiteraard) volledig overheen, kan er geen genoeg van krijgen!

jeko
Ben wel blij dat ik inmiddels weet wie er achter de cover zit die ik inmiddels zo'n 300.000 keer in het wat draai je nu topic voorbij heb zien komen, dus Sven je promotie werk is geslaagd.
En wie weet mischien luister ik hier over een half jaartje heel anders naar.

avatar van Antie
Hehe same over here, staat ook al in mijn "nog te beluisteren" lijstje.
Na het verschillende keren voorbij zien te komen in "wat draai je nu" topic