John Prine - German Afternoons (1986)

Roots / Country
Label: Oh Boy

1. Lulu Walls (2:37)
  2. Speed of the Sound of Loneliness (3:29)
  3. Out of Love (3:17)
  4. Sailin' Around (3:25)
  5. If She Were You (3:35)
  6. Linda Goes to Mars (3:06)
  7. Let's Talk Dirty in Hawaiian (3:13)
  8. I Just Want to Dance with You (3:28)
  9. Love, Love, Love (3:00)
  10. Bad Boy (3:28)
  11. They'll Never Take Her Love from Me (3:07)
  12. Paradise (3:28)
avatar van potjandosie
wederom een meesterwerkje na het geweldige "Aimless Love" album uit 1984. gelukkig trekt hij de lijn van dat album volledig door op dit "German Afternoons". beide albums hebben dezelfde "Grand Cru" kwaliteit. alles klopt op dit album, goede composities, mooie arrangementen en perfecte uitvoeringen. een fijn "roots" album geworteld in folk/country. verwacht geen "Sam Stone" of "Hello In There", hoewel er een geweldige, nieuwe bluegrass versie van 12) "Paradise" op dit album staat. hier 9 "originals" van John Prine waarvan een aantal co-written en 2 covers die goed in de context van het album passen, te weten 1) Lulu Walls en nr. 11 geschreven door Leon Payne. het album opent met het bluegrass nummer "Lulu Walls" (van A.P. Carter), waarna de prachtmelodie van 2) "Speed Of The Sound Of Loneliness" (een songpareltje) volgt. 3) Out Of Love een ballad van klasse, 4) Sailin' Around met een heerlijke fiddle partij. 5) If She Were You wederom een mooie ballad co-written met Steve Goodman, 6) het refrein van het vrolijke Linda Goes To Mars heeft een hoog meezinggehalte 7) het hilarische Let's Talk Dirty in Hawaiian uitgevoerd met o.a. ukulele een "tongue in cheek" nummer co-written met Fred Koller (bekend van o.a. zijn album "Where The Fast Lane Ends"). er staat geen enkel zwak nummer op dit album. het is van begin tot eind genieten. onder de gastmuzikanten bevinden zich weer vele bekende namen o.a.: Sam Bush: mandolin, Philip Donnelly: electric guitar, Roy Huskey Jr.: upright bass, Kenny Malone: drums, Leo LeBlanc: steel, Stuart Duncan: mandolin, fiddle. dit album werd net als zijn voorganger "Aimless Love" in samenwerking met Jim Rooney door de man zelf geproduceerd, wederom opgenomen in Nashville, Tennessee.

Vandaag viel dit pareltje op mijn deurmat en ik zit nu te genieten van 's mans kunstjes. Scherpzinnige observaties en humor voeren weer de boventoon. Dank potjandosie voor het mij op het spoor zetten van John Prine.