David Mancuso - David Mancuso Presents the Loft Volume 2 (2000)

Electronic / Dance
Label: Nuphonic

1. Fred Wesley - House Party [Full Length Version] (5:31)
  2. Geraldine Hunt - Can't Fake the Feeling [Original 12" Mix] (5:17)
  3. Demis Roussos - L.O.V.E. Got a Hold on Me (10:02)
  4. D-Train - Keep On [Vocal Version] (9:21)
  5. Jah Wobble, Jaki Liebezeit en Holger Czukay - How Much Are They? (4:48)
  6. Barrabas - Woman (5:07)
  7. Sandee - Notice Me (8:28)
  8. Johnny Hammond - Los Conquistadores Chocolates (6:09)
  9. Tamiko Jones - Can't Live Without Your Love [Full Length Version] (7:13)
  10. Eddie Kendricks - Girl, You Need a Chance of Mind (7:36)
  11. Nuyorican Soul - The Nervous Track [Ballsy Mix] (6:25)
  12. Soulboy - Harmonica Track [Generation Mix] (6:12)
  13. Salsoul Orchestra - 212 North 12th (8:32)
  14. Dinosaur L - #5 (Go Bang!) (7:54)
  15. Willie Colón - Set Fire to Me [Latin Jazzbo Version] (7:26)
  16. Joe Gibbs - Chapter Three (3:41)
  17. Holy Ghost - Walk on Air [Sun and Moon Mix] (8:57)
  18. Steve Miller Band - Macho City (16:24)
  19. The Orb - Little Fluffy Clouds (4:21)
  20. Dorothy Morrison - Rain (2:31)
Dit is een geniaal album. Mogelijk het beste dance album ooit samengesteld. Het is gedaan door David Mancuso die als één van de eerste dansfeesten begon in New York eind jaren '60. Dat was en is op zaterdagavond in zijn loft. Op dit album en het nog moeilijker te krijgen Volume 1 krijg je de sfeer mee van zulke avonden: op the Early CD & the Late CD.

De Early CD is wat meer gericht op Funk / Soul & Disco, maar altijd met een prachtbas. Op de Late CD vind je ook housemuziek, maar altijd met melodie en ritme. 2 cd's vol met de beste ritmes uit 3 decennia en met muziek waarvan het soms onmogelijk is om eraan te komen.
Ook staan er heel wat verrassingen op. Hier is de grootste (ook letterlijk) toch wel de zanger van een meer dan 10 minuten durende soul/disco plaat met een heerlijke groove: Demis Roussos. Echt, u leest het goed!

Fantastische nummers zijn van: Fred Wesley, Geraldine Hunt, Eddie Kendricks, the Salsoul Orchestra & the Steve Miller Band met inderdaad de ruim 16 minuten durende versie van Macho City. Maar door deze namen hier neer te zetten, doe ik de andere artiesten eigenlijk te kort. En ook het fraaie geheel - wat er wel degelijk is ondanks alle verschillen - mede door de mooie volgorde.

Momenteel is dit album soms te pindakazen: gauw doen! Of kopen op de amazon market place vanaf 40 pond (used).

En op een maandagochtend in 2023 komt de 4LP boxset met boek erbij binnen hier. Eindelijk gevonden voor een aardige prijs. Klinkt geweldig en ziet er fraai uit!