Rod Stewart - Lead Vocalist (1993)

Label: WEA

1. Jeff Beck Group - I Ain't Superstitious (4:53)
  2. Handbags & Gladrags (4:23)
  3. Faces - Cindy Incidentally (2:37)
  4. Faces - Stay with Me (4:37)
  5. True Blue (3:32)
  6. Faces - Sweet Lady Mary (5:49)
  7. Hot Legs (5:16)
  8. Stand Back (5:44)
  9. Ruby Tuesday (4:04)
  10. Shotgun Wedding (3:30)
  11. First I Look at the Purse (4:24)
  12. Tom Traubert's Blues (6:12)
avatar van Dibbel
Het idee voor dit album onstond in de kroeg. Rod's platenbaas en zijn manager wilden een verzamelalbum uitbrengen met oud materiaal van hemzelf, de Jeff Beck Group en de Faces in nummers waar zijn stem goed naar voren kwam. Rod wilde dit alleen doen als er ook wat nieuwe nummers op kwamen te staan.
Dat zijn dan de laatste 5 nummers. Allen covers van resp. Stevie Nicks, The Rolling Stones, Roy C, The Contours en Tom Waits. En die zijn behoorlijk goed gelukt, vooral Stand Back. Tom Traubert's Blues werd nog een hit. Geproduceerd door Trevor Horn, maar dat hoor je bijna niet.
De oudere nummers staan buiten kijf. Handbags & Gladrags, Stay With Me en Hot Legs blijven geweldig.
Een halfslachtig album dus, maar toch goed. Ik kan hier wel 3,5 * aan kwijt.

avatar van Twinpeaks
Wel een geinig plaatje. Rod slaat zich goed door de covers heen. Alleen het trager spelen van Stand Back doet het nummer weinig recht .Voor de rest meer dan degelijke plaat. Leuke liner notes ook. Stewart heeft een vlotte pen en schuwt de humor ook niet. Tip : Lees zijn biografie. Hier hang ik 3 en halve ster aan.