Khymera - The Greatest Wonder (2008)

Italiƫ / Verenigde Staten
Label: Frontiers

1. Ablaze (1:25)
  2. Beautiful Life (4:11)
  3. Borderline (4:01)
  4. Burnout (4:36)
  5. Since You Went Away (3:55)
  6. Love Has Been and Gone (4:15)
  7. No Sacrifice (4:57)
  8. The Greatest Wonder (3:35)
  9. Fight for Yesterday (4:28)
  10. If I Can't Be (4:28)
  11. Love Will Find You (4:21)
  12. Stay Forever (5:24)
  13. The Other Side (4:59)
Een top cd. - aalglad geproduceerd, dus niets voor de heavy fans. Ik vind dit de beste cd. van 2008. Prachtige, emotionele zang. Heerlijk!!

avatar van gaucho
Deze onlangs voordelig meegenomen uit een bak met tweedehands CD'tjes. Ik had er goede dingen over gelezen en er is een Kansas-referentie. Tenminste, heel in de verte: Steve Walsh verzorgt de vocalen op het eerste album van deze verder merendeels uit Italianen bestaande band. Maar hierop doet-ie niet mee.

Toch is dit een uitstekende plaat voor iemand die van niet al te heftige melodieuze (hard-)rock houdt. De nummers zitten stuk voor stuk goed in elkaar, er zit nauwelijks een dip in. Ook de zang is sterk.
Het enige nadeel is dat bijna alle nummers eenzelfde soort midtempo-ritme hebben, waardoor ze wat op elkaar gaan lijken. Per saldo zakt mijn aandacht daardoor in het tweede deel van het album wat weg, al hoor ik er ook wel aan af dat het in die tweede helft kwalitatief niet minder wordt. Goede plaat.

avatar van lemon
Wat is burnout een heerlijke track zeg

avatar van vielip
Ik heb de eerste van ze nog steeds in de kast staan. Daarna nog wel albums geprobeerd maar die haalden het (bij lange na) niet bij dat debuut. Althans, zo staat het in mijn geheugen Misschien de komende week maar eens als dit album opzetten op m'n werk. Wie weet...