Helen Shapiro - 'Tops' with Me (1962)

Alternatieve titel: 'Tops' with Me and More

Pop / Jazz
Label: Columbia

1. Little Devil (2:29)
  2. Will You Love Me Tomorrow (3:23)
  3. Because They're Young (3:35)
  4. The Day the Rains Came (2:37)
  5. Are You Lonesome Tonight (2:48)
  6. A Teenager in Love (2:21)
  7. Lipstick on Your Collar (2:20)
  8. Beyond the Sea (3:30)
  9. Sweet Nothin's (2:39)
  10. You Mean Ev'rything to Me (2:36)
  11. I Love You (2:20)
  12. You Got What It Takes (2:47)
  13. Don't Treat Me Like a Child *
  18. Keep Away from Other Girls *
  19. Little Miss Lonely *
  20. Kiss 'N' Run *
avatar van heartofsoul
Toen Helen Shapiro in 1961 ontdekt werd was ze pas 14 jaar. Ze scoorde in de periode 1961-1963 een aantal hits die ik nog steeds graag hoor, zoals het prachtige You Don't Know (1961) en het onverslijtbare Queen for Tonight (1963). Ze tourde in 1963 met The Beatles en verscheen samen met hen in Ready Steady Go. Lennon en McCartney schreven nog een nummer voor haar (Misery), maar Norrie Paramor (haar producer) verkoos Queen for Tonight als nieuwe single.
Dít album echter (haar debuut) overtuigt mij allerminst. Het bestaat uitsluitend uit covers, de een nog middelmatiger gebracht dan de ander. Ook de arrangementen hadden wat fantasievoller gekund. Wel had Helen Shapiro een fantastische stem, al vind ik het toch niet helemaal overtuigen. Tegenwoordig is Shapiro grotendeels vergeten en zingt ze gospelsongs.