Radio 538 Dance Classics 1988 (1996)

Dance
Label: EVA

1. Rick Astley - Together Forever (3:25)
  2. Yazz en The Plastic Population - The Only Way Is Up (3:55)
  3. Will Downing - A Love Supreme (4:47)
  4. Joyce Sims - Come into My Life (3:45)
  5. Vanessa Williams - The Right Stuff (4:26)
  6. Gloria Gaynor - I Will Survive (3:17)
  7. Taylor Dayne - Tell It to My Heart (3:37)
  8. B.V.S.M.P. - I Need You (5:02)
  9. Wee Papa Girl Rappers - Wee Rule (3:28)
  10. Wally Jump Jr en The Criminal Element - Tighten Up (3:10)
  11. L.A. Mix - Check This Out (5:52)
  12. Lyn Collins - Think (3:20)
  13. Inner City - Big Fun (3:21)
  14. S'Express - Theme from S-Express (3:54)
  15. Tolga "Flim Flam" Balkan - The Best of Joint Mix (4:09)
  16. Hithouse - Jack to the Sound of the Underground (4:05)
  17. The Beatmasters - Rok da House (3:08)
  18. Fun Fun - Hit Mix (5:38)
avatar van thelion
OMG...... Staan best grappige nummers op zal wel jeugd sentiment zijn denk ik........ en tja Lyn Collins Think (about it) is natuurlijk gewoon een geweldig nummer.

avatar van T.O.
B.V.S.M.P.

avatar van kaztor
Staan best wel grappige nummertjes op (Love Supreme, S'Express, Think, Big Fun, Come Into My Life, Right Stuff) maar Rick Astley blijft natuurlijk verschrikkelijk. Een 3 lijkt me eerlijk gezegd op z'n plaats.

avatar van tnf
tnf
Ik wilde hem gaan toevoegen (heb hem gisteren gekocht), maar het bleek er zowaar al op te staan.

Veel nummers waren al verspreid over diverse andere cd's van mij (o.a. Studio Brussel's De Maxx), maar niet in deze combinatie, als jaaroverzicht. En dat is toch best leuk om in de kast te hebben. Best een aardig doosje ook om te zien, al valt dat in het klein niet zo op.

1 minpuntje: In plaats van track 1 hadden ze er beter Krush - House arrest op kunnen plaatsen. Die mis ik hier en dat Rick Astley-deuntje vind ik ronduit nietszeggend.

avatar van sq
sq
Ik vind het nogal een vreemde mengeling, deze. Wee Rule is leuk, Lyn Colins natuurlijk, maar Hithouse, S'Express en Yazz is voor mij toch toch wel hitparaderommel.
Het niet-te-vermijden I Will Survive staat er ook weer op (wie van danceclassics houdt zal m toch al minstens 3 keer hebben?). En op de een of andere manier zie ik de uiterst hippe dame op de hoes nog niet dansen op Rick Astley of Gloria Gaynor. Het is meer een verzamelaar voor het rijtjesdansen in de dorpsdisco.

avatar van tnf
tnf
Ik zie het gewoon als 'gezellig'. De feel die de combinatie van nummers oproept doet mezelf heel erg denken aan discoavondjes tijdens de jaarlijkse Jong Nederland-kampen, waarvan ik er begin jaren 90 een paar beleefd heb. Stel je daarbij een boerenschuur voor, propvol hupsende kinderen van pakweg 8 t/m 12 jaar oud, met vlaggetjes en slingers aan het plafond en een paar eenvoudige discolampen in de hoek. En als bonus, ter decoratie van de ruimte, nog wat zelfgemaakte knutselwerkjes.

Dit soort nummers, van een paar jaar ervoor, kwamen nogal eens voorbij. Als een soort van recente classic.

(Paradise by the dashboard light kwam trouwens ook elke avond wel een paar keer langs. Maar als kind heb je daar nog niet zo'n moeite mee.)

avatar van Sjaan
Nu wel inderdaad

avatar van musicfriek
sq schreef:
S'Express is voor mij toch toch wel hitparaderommel.

Absoluut niet eens, geweldige track nog steeds, maar waarschijnlijk zeg je dat omdat je het origineel (Rose Royce) super vindt

Op het omslagpunt van de jaren '80 dance & disco naar de meer house georieënteerde dancemuziek, is dit nog een aardig samenraapsel van stijlen. Ook wordt terug gegrepen naar wat oude disco en soul, dus je vindt van alles wat. Sommige nummers zijn echt matigjes, andere weer grappig of best aardig en een aantal mogen er wezen, zoals bijv. die van Joyce Sims, Lynn Colins (natuurlijk), Innercity & S'Express. Geinig zijn de Wee Papa Girl Rappers en de Fun Fun mix.