Vengeance - The Last Teardrop '84-'92 (1992)

Label: Columbia

1. Wings of an Arrow (4:42)
  2. Outta Control (3:09)
  3. Last of the Fallen Heroes (5:13)
  4. Trouble in Town (3:19)
  5. Funky Little Lady (3:28)
  6. As the Last Teardrop Falls (4:17)
  7. Arabia (4:28)
  8. Rock 'N Roll Shower (3:48)
  9. Power of the Rock (4:42)
  10. Take Me to the Limit [Live] (3:57)
  11. How About Tonight (3:59)
  12. May Heaven Strike Me Down (4:46)
  13. Dreamworld [Live] (4:20)
  14. Engines (3:59)
  15. If Lovin' You Is Wrong (4:59)
  16. She's the Woman (4:09)
  17. Take It Or Leave It (3:50)
  18. Down and Out [Live] (5:11)
avatar van Mitch_H
Fantastische verzamelaar van NL trots op hard rock gebied (wat mijn zgn vriend Jo uit Garmisch gejat heeft van me)!

Vooral "Down & Out" op de IJsbaan van Eindhoven bij het metal festival blijft legendarisch, evenals de leader van "Vara's Vuurwerk" : "Rock n Roll Shower".
Gaandeweg hoor je de volwassenheid van de band groeien, mede door het super spel van Arjen Lucassen (mag gelijk genoemd worden met Adje vd Berg).

Iedereen die de oude (of nieuwe, YEP! Leon Goewie is terug als zanger) Vengeance gehoord zal hebben, kan er niet omheen ; jammer dat het buitenland ze nooit heeft opgepikt!

Keep on Rockin' Boys!

avatar van vielip
Inderdaad een prima verzamelaar! Ook de (destijds) nieuwe nummers met Ian Parry zijn goed (op Funky lady na dan).
Leuk om ook eens live uitvoeringen op cd te hebben toen dit uit kwam. Waren daarvoor moeilijk of niet aan te komen.

Prima overzicht, maar vooral de nummers van de 1ste platen zijn erg lekker. Ook funky Little Lady is erg goed. Een nummer als Engines slaat nergens op dat deze erop staat.

avatar van vielip
Huh, waarom niet? Is een prima instrumentaaltje. De titel is een humoristische verwijzing naar de bandnaam (without the V van vocals). Ik vind 'm er prima op passen.