Popa Chubby - Deliveries After Dark (2008)

Rock / Blues
Label: Blind Pig

1. Let the Music Set You Free (5:15)
  2. Sally Likes to Run (4:05)
  3. Deliveries After Dark (4:17)
  4. Theme from the Godfather (3:06)
  5. Grown Man Crying Blues (8:12)
  6. You Can't Stop Love (3:04)
  7. I'll Piss on Your Grave (6:00)
  8. Man of the Blues (7:19)
  9. Money Isn't Everything (4:53)
  10. 2nd Avenue Shuffle (6:33)
  11. You Never Loved Me (5:13)
  12. Woman in My Bed [Dub Version] (6:06)
  13. Oh Rock and Roll (3:50)
avatar van Dexter
Middelmaat troef heerst op dit album. Volgens mij is Popa Chubby vooral een gitarist die je live moet zien: op plaat klinkt hij in ieder geval erg ingehouden, veilig, nergens wordt het echt spannend, hoewel er wel een paar leuke deuntjes tussen zitten: Sally Likes to Run en het ruige I'll Piss on Your Grave zijn de twee lichtpunten op dit voor de rest wat saaie album. Een vakkundig gitarist dat zeker, maar ik voel weinig drive in zijn gitaarspel, geen gedurfde uitstapjes qua solo's of qua compositie. Ook de begeleidinsband speelt erg op 'safe', zo te horen. Een rustig voortkabbelende, oerdegelijke ritmesectie: daar heb je het dan mee gehad.
Voor de fan waarschijnlijk geen tegenvaller, maar voor de liefhebber van buitengewone gitaarhelden een lichte teleurstelling.
Mijn oom zei inderdaad dat het een feest is om hem live aan het werk te zien, dus dat zal ik zeker eens proberen te doen

avatar van GT-Rick
Ik heb Popa (Ted) afgelopen zaterdag (10-05-08) voor het eerst in levende lijve mogen zien spelen. De zaal was half vol, en zo was ook duidelijk te zien dat deze bluesgigant na zoveel jaar nog steeds een grote onbekende is. Met het grootste gemak speelde the King of NY city blues minutenlange solo's; een werkelijk geweldige ervaring!
Na het optreden bood Popa zelf de CD's aan op het podium, welke direct gesigneerd konden worden. Ik heb het album nu een aantal keer beluisterd en ben van mening dat het een strak album is, maar zonder veel uitdaging. I'll piss on your grave zal mede dankzij de titel, maar ook dankzij de muziek en songtekst zeker een klassieker worden binnen de discografie van Popa.

Mind Ruler
Ik heb deze in een digipack en met een andere cover (label Dixiefrog)
Toch wel een sterk plaatje. Heb 'm gelukkig ooit live aan het werk gezien. Imposante figuur maar zeer sympathiek en een zeer goede gitarist! Favorieten op deze schijf te over: I'll Piss On Your Grave, Money Isn't Everything, You Never Loved Me. Popa Chubby is dan wel geen gitaarheld zoals Di Meola of Satriani maar moet dat? Ik heb een dik uur genoten van Deliveries After Dark.