Nut-Rageous - Raw Nuts (2008)

geen stemmen

13. Wat's Poppin
  14. Don't Tell Me Tell Her
  15. Somebody Loves Me
avatar van Rhythm & Poetry
Ondanks de flauwe act naam en de lelijke cover heb ik dit toch maar gecheckt. Waarom? Omdat ik nog niet genoeg uit 2008 gecheckt heb . Nut-Rageous is een uitstekende MC met een kleine slis in zijn stem, klinkt zeker niet verkeerd. Daarnaast beschikt hij over de juiste lyrics en rapt hij in de juiste sfeer. Deze is voornamelijk wat donker en neigt vaak naar de olskool toe te gaan. Best in This Profession is daar een goed voorbeeld van, met het heerlijke gescratch. Maar ook de newschool geluiden worden op de juiste manier belicht. Lekkere sample van bijvoorbeeld de piano op het prachtige nummer Flushing da Last Stop. Het tweede deel kent meer gastbijdrages, de meest opvallende zijn die van Prince Ali en Craig G op het heerlijke Rap Author, wederom een track waarbij het oldskool gevoel naar boven komt. Het tweede deel is ook iets simpeler geproduceerd, hierdoor komen de rapskills van Nut-Rageous goed naar voren en lijkt hij uitstekend te kunnen freestylen.