menu

Eddie Floyd - Baby Lay Your Head Down (Gently on My Bed) (1973)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Verenigde Staten
R&B / Soul
Label: Stax

  1. Something to Write Home About (3:10)
  2. We've Been Through Too Much Together (3:42)
  3. Whatcha Gonna Do with My Heart (3:49)
  4. I Wanna Do Things for You (3:24)
  5. Baby, Lay Your Head Down (Gently on My Bed) (3:45)
  6. The Highwayman (3:50)
  7. I Hear Footsteps (Coming Closer) (3:39)
  8. (I Didn't Know What Losing Was) 'Til I Lost You (2:50)
  9. Check Me Out (3:37)
  10. Lay Your Loving on Me (2:37)
totale tijdsduur: 34:23
zoeken in:
avatar van Angelo
4,0
Deze Knock on wood zanger heeft een aantal fijne plaatjes gemaakt voor Stax en ‘Baby lay your head down’ was zijn een-na-laatste plaat voor dat label. Dit album kent dan weliswaar geen enkel nummer dat is uitgegroeid tot een klassieker van Stax, toch is dit album consistent van begin tot eind en is biedt dit album onversneden soul in de meest pure vorm. Een van de meest opvallende nummers van dit album is de titeltrack, dit nummer kent lichte reggae invloeden. Persoonlijke favoriete nummer op dit album is de über-funky bombastische knaller: ‘The highwayman’, wat een meesterlijk nummer (!) – de instrumentatie is off the hook. Datzelfde geldt voor ‘I didn’t know what losing was ‘til I lost you’. Ook de afsluiter ‘Lay your loving on me’ vind ik erg fijn. Dit album staat garant voor kwaliteit en laat horen waar Stax in de jaren ’70 voor stond: verslavende soul. Absoluut het uitproberen waard als je ’t mij vraagt.

avatar van Osiris Apis
Angelo schreef:
Persoonlijke favoriete nummer op dit album is de über-funky bombastische knaller: ‘The highwayman’, wat een meesterlijk nummer (!) – de instrumentatie is off the hook.
Ja geweldig nummer. Wat een blazers!

Gast
geplaatst: vandaag om 13:43 uur

geplaatst: vandaag om 13:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.