The Death Row Singles Collection: B-Sides, Remixes & Rarities (2007)

Label: Death Row

1. Snoop Doggy Dogg - Nuthin' But a G Thang [Freestyle Remix] (3:11)

met Tha Dogg Pound

2. Dr. Dre - Nuthin' But a G Thang [Club Mix] (4:38)

met Snoop Doggy Dogg

3. Dr. Dre - Dre Day [Extended Club Remix] (9:54)

met Snoop Doggy Dogg, Jewel en The Lady of Rage

4. Dr. Dre - Puffin' on Blunts & Drankin' Tanqueray [Extended Mix] (11:16)

met The Lady of Rage en Tha Dogg Pound

5. Dr. Dre en Snoop Doggy Dogg - 187um [Deep Cover Remix] (4:05)
  6. Dr. Dre - Let Me Ride [Extended Club Mix] (10:59)

met Snoop Doggy Dogg, Dat Nigga Daz en George Clinton

7. Snoop Doggy Dogg - What's My Name [Explicit Club Mix] (8:11)

met Dr. Dre

8. Snoop Doggy Dogg - Gin & Juice [Laid Back Remix] (4:47)
  9. The Lady Of Rage - Afro Puffs [Extended Remix] (8:03)

met Dr. Dre en Snoop Doggy Dogg

10. The Lady Of Rage - Afro Puffs [G-Funk Remix] (5:21)

met Snoop Doggy Dogg

11. Warren G en Nate Dogg - Regulate [Jammin' Remix] (3:50)
  12. Warren G en Nate Dogg - Regulate [G-Funk Remix] (4:18)
  13. Lord G - Mi Monie Rite (3:06)
  14. Sam Sneed - U Better Recognize [Extended Remix] (6:17)

met Dr. Dre

15. Danny Boy - Slip N' Slide [Remix] (4:55)

met Tha Dogg Pound

16. Snoop Doggy Dogg - Snoop's Upside Your Head [Remix] (5:53)

met Nate Dogg

17. Snoop Doggy Dogg - Doggfather [Timbaland Remix] (5:18)
  18. 2Pac - I Ain't Mad at Cha [Radio Version] (4:20)

met Danny Boy

19. 2Pac - California Love [Single Version] (4:00)

met Dr. Dre en Roger Troutman

20. 2Pac - To Live & Die in L. A [Radio Version] (4:26)
  21. 2Pac - Hit 'Em Up [Dirty Version] (5:11)

met Outlawz

22. Daz Dillinger - It Might Sound Crazy [Remix] (4:20)

met Too $hort

23. Jewel - Dre Day [Remix] (4:37)
avatar van psychonaatje
Ik wist niet dat dit verschenen was! Waarschijnlijk ben ik de enige op MuMe, maar hier zat ik dus op te wachten (ik heb serieus gehoopt dat dit ooit zal verschijnen). De reactie: "Alweer een Death Row verzamelaar?" is, gezien het aantal en de nutteloosheid van voorgaande Death Row verzamelaars compleet begrijpelijk, maar wat ik hier van ken, vind ik waanzinnig goed. De Extended Club Mix van Let Me Ride van 11 (!) minuten, is écht overheerlijk (met een waanzinnige gitaarsolo op het eind). Hetzelfde geldt (in iets mindere mate) voor de Extended Club Mix van Dre Day en de Extended Mix van Puffin' on Blunts & Drankin' Tanqueray. De rest ken ik niet, maar bedenk je wel dat deze drie nummers bij elkaar een half uur duren en daarmee bijna een kwart van deze verzamelaar vertegenwoordigen. De G-Funk van die tijd leent zich er nou eenmaal voor (net als de P-Funk waar de inspiratie vandaan komt) om uitgesponnen tracks te maken, die richting einde een (lichtelijk) hypnotiserende werking krijgen.

Het zou me niets verbazen als er ook bagger op deze verzamelaar staat of compleet nutteloze remixen, maar alleen al voor de Extended Club Mix van Let Me Ride vind ik 'm de aanschaf waard (als de prijs die ik verwacht een beetje klopt).
Wat trouwens opvalt is dat deze verzamelaar geordend is op chronologische volgorde. Allmusic durft de liner notes zelfs "very good" te noemen. Toch een beetje de vraag in hoeverre dat wel past bij de Death Row-traditie.

avatar van thomzi50
Mijn eerste reactie is inderdaad ook: "alweer een verzamelaar" maar na jouw verhaal ben ik toch wel benieuwd. Ik ken weinig van de alternatieve versies, maar ik geloof dat ik de extended mix van Puffin' on Blunts & Drankin' Tanqueray een tijd op mijn computer had. Die vond ik, voor zover ik het me goed herinner, maar matig. De gewone track, en dan de beat die nog een minuut of zes doorloopt.

avatar van psychonaatje
Ja, dat is bij die andere twee extended remixen die ik ken ook zo (met wat variatie), maar dat vind ik er juist zo fijn aan. Die beats zijn nu eenmaal geweldig.

Heel Jammer dat deze legendarische label al deze verzamel cd`s uitbrengt.

alleen maar classic hierop

avatar van TheLegacy
Dit is echt heel dope..
Die langere versies zijn zo chill!

avatar van Timmie
Ik heb hem

avatar van Timmie
De tracks tot en met 10 zijn super dope allemaal daarna word het wat minder er staan wat tracks van 2pac op maar dat zijn gewoon de normale versies die zijn ook wel dope. voor de eerste helft 4,5 en voor de 2e helft 3,5 maakt 4.