Belong - Colorloss Record (2008)

Avant-Garde / Electronic
Label: St. Ives

1. Late Night (3:31)
  2. Beeside (5:11)
  3. Girl from New York (3:38)
  4. My Clown (6:40)
avatar van KampF
Na October Language weer een fijne plaat om jezelf in te verliezen. Grappig dat ik net lees dat October Language een soort van reactie was op de orkaan Katrina, kan ik me voorstellen gezien beide leden in New Orleans wonen.

Pitchfork noemt Loveless, voeg daar W. Basinski aan toe. Ik vind het zelf behoorlijk diep gaan, zelfs zo diep dat het soms moeilijk is om enigszins de -melodie- te volgen..

Alles is gecovered. Hoewel ik het origineel van iedere nummer niet ken, lijken de vocalen volledig opgeslokt te worden door de muziek, een beetje als in de muziek van Burial.

October Language was volgens mij al voor Katrina opgenomen.

Lijkt me een leuk ep'tje dit, twee nummers van gehoord en klonk goed. Jammer dat het geen full-length is.

Sietse
deze doet het wederom erg goed bij mij. Ik lijk me een paar nummers te herkennen maar kan ze totaal niet plaatsen. Eerste nummer denk ik soms aan Roxy Music, maar dat klopt volgens mij totaal niet.

avatar van John Doe
KampF schreef:
Ik heb gelezen dat het niet bedoeld verbonden is:

Though the album was recorded well before the Hurricane Katrina natural disaster hit New Orleans, it seems to be linked to the event with its harsh and melancholy tone, as well as the overall theme of wreckage and distortion. (wikipedia)

En naar de wiki waar dit staat, linkt de band overigens zelf op hun myspace, waar mensen die hun muziek nog niet kennen alvast iets kunnen horen.

Zeer mooie shoegazing sound heeft dit.

KampF schreef:
Alles is gecovered. Hoewel ik het origineel van iedere nummer niet ken...
Luister hier de originelen van Syd Barrett, Tintern Abbey, Billy Nicholls en July.

avatar van jorro
Opener Late Night heeft een sfeervolle, ingetogen stijl met zachte, vervormde klanken en een dromerige opbouw. De muziek voelt kalm en melancholisch. De zang in het nummer is onverstaanbaar omdat de focus ligt op de emotionele en rustgevende ambiance. (9)

Het nummer Beeside heeft een warme, wazige sfeer met vloeiende, vervormde geluiden en een zachte melodie. Het roept een gevoel van rust en introspectie op. (8)

Het nummer Girl from New York heeft een melancholische en dromerige sfeer, met zachte, vervormde klanken en een fraaie subtiele melodie. De muziek klinkt intiem en wat nostalgisch. (8)

Afsluiter My Clown heeft een dromerige, vervreemdende sfeer met vloeiende, vervormde klanken en een wazige melodie. De muziek voelt introspectief en enigszins mysterieus. (8)

Deze EP is een prachtige aanvulling op het debuutalbum October Language en brengt opnieuw dromerige, gelaagde geluiden en emotionele diepgang. De nummers voelen intiem, hypnotiserend en rustgevend, perfect voor momenten van ontspanning. Een aanrader voor fans van sfeervolle muziek die houden van een melancholische en meditatieve luisterervaring.

Waardering 8,3