The Black Dog - Radio Scarecrow (2008)

Electronic / Dance
Label: Soma

1. Transmission Start (2:53)
  2. Train by the Autobahn (Part 1) (5:03)
  3. Train by the Autobahn (Part 2) (6:40)
  4. Riphead V9 (5:21)
  5. UV Sine (7:43)
  6. ...Short Wave Lies (5:02)
  7. Siiiipher (3:42)
  8. Digital Poacher (2:47)
  9. Coda (2:14)
  10. Set to Receive (3:51)
  11. EVP Echoes (4:33)
  12. Floods V3.9 (5:54)
  13. Beep (3:37)
  14. Witches Ov (3:47)
  15. Dials & Dialers 1 (1:07)
  16. Ghost Vexations (3:15)
  17. Dials & Dialers 2 (1:33)
samples

Waar mooie melodieuze idm/techno weinig meer te vinden is, krijg je dat nog wel van The Black Dog

avatar van John Doe
Over het geheel een album waar rust en controle inzit. Alles glijdt in elkaar over en wordt rustig uiteengezet. De laatste tijd waren de mannen als hobby bezig met het luisteren naar nummer-radiozenders, dit zijn zenders waarop gecodeerde boodschappen worden uitgezonden, vaak gebruikt voor spionage praktijken. De titel van het album is hiervan afgeleid. Een donkere ondertoon is soms te horen. De melodieën zijn erg mooi, de percussie klinkt geregeld wat goedkoop vind ik, maar zit aardig in elkaar. Al met al is het zoals eerder door mij gezegd een album voor de melodieuze idm / techno spotters. Losse nummers die er een beetje boven uitsteken op dit moment: Train By The Autobahn Part 2, UV Sine, Set To Receive en Floods V. 3.9.
Dat laatste nummer Floods is opgenomen toen de hoofdman van The Black Dog, Ken Downie, een paar dagen was opgesloten in zijn studio vanwege de ernstige wateroverlast in Engeland en om zijn huis.

avatar van Antie
Mijn eerste kennismaking met "The Black Dog".
En moet toegeven dat ik hier sterk kan van genieten.
Begint heel rustig met ambientachtige geluiden om dan langzaam
over te vloeien naar minimal techno en zelfs deephouse.
Hier kan ik rustig bij chillen en bij wegdromen.
En dit kun je gemakelijk als achtergrond muziek op zetten.

"Digital Poacher"

avatar van John Doe
. Dit is zeker een mooi en toegankelijk album.

avatar van Antie
Ken je nog electronische albums in deze stijl.
Luister ook al jaren naar electronische albums maar was meer in de
stijl van de labels "Kompakt", "B-pitch control", "pokerflat" enzo...
Vooral duitse sound met andere woorden.
Maar een beetje op uitgeken daarop

Kan me voorstellen.

B12 komt in mei met een nieuw dubbelalbum. Daarvan vermoed ik dat het wel aardig hierbij zal aansluiten. Verder heb je muziek in de jaren '90 die hier bij past: Incunabula van Autechre, oude albums van Speedy J een beetje, oude albums van Plaid.

Artiesten als Ochre en Yunx zijn ook het proberen waard.

avatar van John Doe
Halfje erbij. Dit album dien je eens te horen op de hoofdtelefoon in een stad. Met lelijk weer des te mooier.

Digital Poacher is ook super inderdaad. Hier staat één van m'n favorieten op youtube.

tuktak
prettig album, maar net iets te vlak om 70 minuten boeiend te blijven. na 4 tracks dacht ik meteen de eerste luisterbeurt al, dit kan een topper worden, maar daarna zwakt het iets af en blijft de verrassing uit.

avatar van John Doe
Ik snap je reactie, want dit was ook mijn initiële reactie, maar ik denk dat je het wat vaker moet luisteren om echt te waarderen. Zo werkt het voor mij in ieder geval steeds wel met The Black Dog en het is niet dat ik zo onbekend ben met ''dit soort muziek''. Een constant album in 2e instantie voor mij deze ook weer.

The Black Dog back in top form.