The Brian Jonestown Massacre - My Bloody Underground (2008)

Label: A

1. Bring Me the Head of Paul McCartney on Heather Mill's Wooden Peg (Dropping Bombs on the White House) (6:27)
  2. Infinite Wisdom Tooth / My Last Night in Bed with You (6:06)
  3. Who Fucking Pissed in My Well? (4:32)
  4. We Are the Niggers of the World (5:19)
  5. Who Cares Why (8:19)
  6. Yeah-Yeah (4:29)
  7. Golden-Frost (3:44)
  8. Just Like Kicking Jesus (4:38)
  9. Ljosmyndir (4:08)
  10. Automatic Faggot for the People (5:46)
  11. Darkwave Driver / Big Drill Car (7:42)
  12. Monkey Powder (6:54)
  13. Black Hole Symphony (10:20)
tondeman
De ruwe versie van dit album is hier al helemaal grijsgedraaid, belooft veel goeds weer. Van de man die al bezig was met ''deconstructing and detuning guitars'' toen Thurston Moore en Kevin Shields er nog eentje moesten kopen (link) .

Hij is compleet gestoord, maar muziek maken kan ie. Die eerste titel btw

avatar van Kaaasgaaf
Anton Newcombe is een grote held van mij en alle platen die de Brian Jonestown Massace tot nu toe afleverde zou ik bestempelen als niet minder dan geniaal. Ik ben echter heftig teleurgesteld dat deze officieel uitgebrachte 'My Bloody Underground' (gister vol verwachting gekocht) precies hetzelfde blijkt te zijn als de demo's die Anton vorig jaar op zijn site had geplaatst. Lekker makkelijk is dat. Sommige nummers zijn van het vertrouwde hoge niveau dat je van Anton mag verwachten, en verdienen dus een veel betere behandeling dan het slordige lelijke kutgeluid dat ze nu hebben. En waar slaat een zelfingenomen track als We Are The Niggers Of The World in godsnaam op? Gewoon 5 minuten lang piano-improvisatie, tergend saai. Dat Anton een eikel is wisten we natuurlijk allang, maar dit is voor het eerst dat hij de muziek (die toch alles zou moeten compenseren) eronder laat lijden. En dan een beetje Paul gaan bashen?! Ik ben hier echt heel pissig over!

tondeman
Wat is dat trouwens voor gare actie dat die demo versie gewoon het uiteindelijke album blijkt te zijn?

Joy
aan de titels te zien, aan humor geen gebrek

ga ik eens opzoeken dit

eerste titel binnen:

you look great when i'm high

hahaha

humor:)

tondeman schreef:

Ik zag dat je al gestemd had, voordat je dat wist. Op basis van die 'demo versie' van de site dus. Ik kan me dat voorstellen. Die opnames klonken namelijk veelbelovend. Maar als blijkt dat dat dan ook echt het uiteindelijke definitieve album is, is dat natuurlijk wel een verschrikkelijke domper. Eeuwig zonde, want dit had een fantastisch album kunnen zijn. Nu is het niet meer dan een 'what could have been'. Ik ben bang dat Anton zijn laatste stukje gezond verstand definitief verloren heeft, ongelofelijk tragisch en eeuwig zonde. Aan de andere kant heeft hij al zóveel meesterwerken afgeleverd die ik diep in mijn hart draag, dat ik hem eigenlijk alleen maar eeuwig dankbaar kan zijn. Hopelijk worden in theorie fantastische songs als Dropping Bombs On The White House en Who Cares Why op een dag alsnog opnieuw opgenomen en krijgen ze de productie die ze verdienen, zodat ze ook echt tot hun recht zullen komen. Tot dan blijft deze 'My Bloody Underground' een bizar en intrigerend, maar ook heel erg irritant en frustrerend, product van een junk die totaal de weg is kwijt geraakt en die weg misschien al heel erg lang geleden kwijt was geraakt, maar daar voor het allereerst zijn kunst onder laat lijden in plaats van het juist goed te doen.

tondeman
Hmm, ik denk dat ik hem ondertussen zo vaak gedraaid heb dat ik hem niet meer slecht kán vinden. Het is soms ff doorzetten en hier en daar nogal erg ''doe-het-zelf gone mental'' maar de plaat kent dan ook weer een paar geweldige momenten voor in de plaats vind ik. Maar niet echt zijn beste inderdaad

tondeman
In ieder geval hun vreemdste... En ondertussen is de denkbeeldige lijn tussen diep geniaal en diep gestoord een beetje aan het vervagen, het gaat toch onlosmakelijk hand in hand bij dit figuur.. 4.5* dus, misschien later zelfs nog meer.
Black Hole Symphony...
Maar dan nog, slecht kan ik het niet vinden, maar die irritatie en frustratie kan ik goed in komen. Het is provocerend en het daagt je uit... en toch is er een eigenzinnigheid die op de een of andere manier erg aanstekelijk is en die dit wel de moeite waard blijft maken. Geniale troep aldus...?

Joy
kan hier niks mee, zal best geniaal zijn maar het doet me niks

Donny Tourette
'Tomorrow and yesterday's sound today.'

Heerlijk mystieke plaat, kan wat mij betreft in het rijtje van klassiekers als White Light/White Heat en Loveless worden geschaard.

Donny Tourette schreef:
'Tomorrow and yesterday's sound today.'

Ach, kom op....

avatar van Toon1
Donny Tourette schreef:

avatar van Cygnus
Toon1 schreef:

Laat die jongen toch, hij is nou eenmaal van de Paapgrappen...

dropping bombs on the white house > VU + MBV

Donny Tourette
We Are the Niggers of the World > Mozart

avatar van Flipman
Dit album schopt kont! Echt, super! Maarreh... je kon destijds van hun site gratis de gehele catalogus pindakazen. Maar waar is hun site gebleven?! Als je daar naartoe gaat, kom je terecht op de site van hun label, The Committee To Keep Music Evil! Ik heb hun discografie laatst van m'n PC af moeten gooien, helaas, maar deze wil ik wel erg graag terug. Is er een andere site waar ik deze kan vinden?

Over het album; wat heerlijk psychedelisch en chaotisch! Niet goed voor me, maar wat geniet ik ervan!

Der Effe
Oh man it's coming out of heaven and it's bringing the word, the wicked fucking sound that you never've heard!

Zie ik die Lou Reed nog niet zo snel schrijven...

avatar van Djeff-iz-ded
mbv! jamc! onstemde gitaren!

avatar van John Doe
Tja, best mooie melancholische noten in dit album, maar bepaald niet origineel en bepaald niet geniaal. Zoals het begint had dat wellicht nog gekund. Ook al klinken de vocalen niet bijzonder sterk, de gitaren en drums klinken dat wel. De videoclip van het eerste nummer interesseerde me voor het album. Alleraardigst gaat het album door t/m We Are The Niggers of the World. Who Cares Why vind ik wat saaiig. De vocalen op de rest van het album klinken ook niet bepaald mooi. De muziek is dat wel best, hoewel het vaak ook niet veel meer dan wat geneuzel is. In interviews komt deze man arrogant en getikt over. Benieuwd naar de oude albums ben ik nog wel. Toen scheen hij minder getikt te zijn. Ik vermoed, mede door de ratings, dat de muziek ook beter was.

Der Effe
Vroeger minder getikt? Dat moet je Matt Hollywood maar eens vragen!

avatar van Kaaasgaaf
Nou, ik denk dat hij vroeger wel degelijk iets minder getikt was. Want toen had hij tenminste nog een beetje zelfkritiek. Tegenwoordig denkt-i dat-ie elke scheet die hij laat zomaar uit kan brengen.

avatar van Luca Brasi
dropping bombs is heel goed. de twee nummers erna gaan nog maar de rest is opvulwerk.