Adrian Borland and the Citizens - Alexandria (1989)

Label: [PIAS]

1. Light the Sky (2:41)
  2. Rogue Beauty (3:17)
  3. Beneath the Big Wheel (4:22)
  4. Community Call (3:22)
  5. No Ethereal (4:41)
  6. Other Side of the World (3:15)
  7. Crystalline (4:41)
  8. Shadow of Your Grace (3:53)
  9. Weight of Stuff (3:21)
  10. She's My Heroine (4:12)
  11. Deep Deep Blue (4:50)
avatar van Premonition
Even gecheckt via mijn broer.
Saxophone, Harmonica, Tambourine – Anthony Thistlethwaite.
Maar hij was volgens mijn broer geen vast onderdeel van The Citizens

avatar van Premonition
Rainmachine schreef:
Heb vandaag de RSD versie gekocht, een beetje overbodig maar gewoon voor de heb.

Mijn broer, die net zo'n groot fan is als jij en Chameleon Day, heeft vandaag ook een transparant vinyl exemplaar bij RSD besteld.

avatar van Chameleon Day
Ik heb het originele vinyl en dat is voor mij voldoende. Of staan er nog bonustracks op? Nee toch?

avatar van Rainmachine
Dat is zeker gebeurd, Adrian heeft het zelf verteld in een radio interview wat ik nog steeds ergens op tape heb staan. De linernotes kloppen niet, die vermelden dat Anthony een tijd deel uit maakte van de Citizens band en dat is complete flauwekul. Hij heeft ook nooit live meegespeeld, sterker nog, hij kende de muziek van Borland niet eens. Hij heeft zijn bijdrage in 1 of 2 takes ingespeeld en heeft dus ook niet bijgedragen aan het ontstaan van de nummers. En voor de record, het is geen transparant vinyl exemplaar maar gewoon zwart (prima) vinyl en er staan ook geen bonustracks op. Als hoesfoto is er weer uit hetzelfde vijvertje gevist als de andere reissues, ook niet nieuw dus.

Wat ook bijzonder is dat Mark Ritsema wederom de linernotes verzorgt heeft, die vond de muziek van Borland helemaal niks, alleen Jeopardy van The Sound vond hij goed en dat weet ik uit eerste hand. De enige reissue waar ik echt positief over ben is The Amsterdam Tapes, daarvoor verdient Bart van Poppel nog steeds een grote pluim. Verder is het natuurlijk wel zo dat mooi is dat het materiaal weer redelijk verkrijgbaar is, de muziek van Borland verdient het om gehoord te worden, de man had een grote gave voor het maken van mooie muziek en had een fantastische stem.

avatar van Mjuman
Mooi dat zo'n album opnieuw wordt uitgebracht - op een week na - toeval (of niet), 25 jaar na zijn verscheiden. Werk van Borland verdient het om te worden gehoord.
Ben zelf een groot voorstander van het uitbrengen van albums zoals ze waren. Meestal voegt bonus-materiaal weinig toe en dan kun je het evt op een aparte schijf toevoegen.

avatar van Rainmachine
Nog even een kleine update, de remaster klinkt prima, complimenten aan Stefan Bornhorst hiervoor. Klinkt veel beter dan de eerdere remasters, ze hadden hem eerder in moeten schakelen!

Other Side of the World, Shadow of Your Grace en Deep Deep Blue blijven toch prachtige nummers.

avatar van Wolfmother
Besloten om de beste albums uit ĵubileumjaar 1989 te luisteren en alfabetisch gezien was deze dus als eerste aan de beurt.
Mooie muziek, maar erg rustig naar mijn smaak. Ik zou dit ook nooit zomaar opzetten.
Na 3 luisterbeurten vind ik Rogue Beauty het beste nummer.