Fucked Up - Hidden World (2006)

Canada
Punk
Label: Jade Tree

1. Crusades (6:43)
  2. David Comes to Life (2:20)
  3. Invisible Leader (4:30)
  4. Carried Out to the Sea (3:11)
  5. Baiting the Public - (5:56)
  6. Fate of Fates (6:06)
  7. The Two Snakes (7:17)
  8. Hidden World (5:44)
  9. Manqueller Man (4:16)
  10. Blaze of Glory (5:10)
  11. Triumph of Life (6:02)
  12. Jacobs Ladder (5:50)
  13. Vivian Girls (9:26)
Harde punk met een rauw geluid, mede ook door de zanger. Aprte is dat het veel lange nummers zijn, maar het nergens saai wordt, door rustpunten en spanningsopbouw. Klein klassiekertje misschien. 4* voor nu.

avatar van snarf349
goede hardcore punk, als je deze goed vindt pak dan ook ff de opvolger mee '' the chemistry of common life ' die is minstens zo goed, zo niet beter.

met chemistry of common life op de luisterpaal, kon commentaar hier niet uitblijven. Het werd ook eens tijd zeg. Dat er maar meer volgen.
Wel stemmen snarf .

avatar van polrokenrol
Via een mailtje werd ik geattendeerd op deze band. Black Flag werd genoemd dus dacht ik laat maar eens horen.

Ik was blij verrast dat er een mogelijkheid bestond dat er aan old school hardcore een melodieus moderne sfeer meegegeven kon worden. Wauw! Een brulboei, gitaristen met "niet standaard" hardcore riffs, een enkele viool in een outro en niet voor de handliggende melodieën (althans in de hardcore scene)

Fucked Up heeft het voor elkaar gekregen om mijn oude hardcore platen van Gorilla Biscuits, CIV, Cro Mags, eerste Agnostic Front en vele anderen weer eens uit de kast te trekken en er met een frisse blik (lees:oor) naar te luisteren.

Dank je Fucked Up voor het reanimeren van mijn Hardcore cd's.

avatar van xrockerx
supergoede plaat maar duurt net te lang...daarom is The Chemistry of Common Life zo goed....die is wat gevarieerder en korter...als ie iets korter geweest was dan was ie helemaal briljant geweest

Ik hoor heel duidelijk black flag door. Maar dit is toch een bijzonder fijn album.

Live ontdekt enkele jaren terug op Ieperfest. Weergaloze band. Absolute klassieker deze plaat voor mij. Ondertussen ook al meerdere keren contact gehad met deze band en zijn heel aangename personen.