The Allman Brothers Band - Live at the Atlanta International Pop Festival July 3 & 5, 1970 (2003)

Blues / Rock
Label: Epic

1. Introduction (1:04)
  2. Statesboro Blues (6:05)
  3. Trouble No More (4:05)
  4. Don't Keep Me Wonderin' (3:49)
  5. Dreams (9:49)
  6. Every Hungry Woman (4:31)
  7. Hoochie Coochie Woman (5:29)
  8. In Memory of Elizabeth Reed (11:35)
  9. Whipping Post (14:47)
  10. Mountain Jam Part I (10:35)
  11. Rain Delay (1:14)
  12. Mountain Jam Part II (6:51)
  13. Introduction (1:10)
  14. Don't Keep Me Wonderin' (4:04)
  15. Statesboro Blues (4:26)
  16. In Memory of Elizabeth Reed (13:14)
  17. Stormy Monday (9:04)
  18. Whipping Post (14:23)
  19. Mountain Jam (28:20)
avatar van Oldfart
info

Ik heb een triple lp uit 1971:
" The First Great Rock Festivals of the Seventies: Isle of Wight/Atlanta Pop Festival" ,
waarop een paar songs van the Allmans van dit Atlanta Festival staan.
Ik vond de uitvoeringen van die songs nog beter dan op de Fillmore optredens.
Ben benieuwd of dat ook voor het geheel opgaat, de recensie hier boven belooft veel goeds.
Kan iemand iets hierover vertellen? Eén van de stemmers bijvoorbeeld?

De 4LP van RSD 2018 is echt de moeite waard. Uitstekende persing en geluid van een werkelijk geweldig concert van de originele line-up, dus inclusief Duane Allman op gitaar. Dit is opgenomen 8 maanden voor Fillmore East.

Ik had hierboven moeten schrijven: 8 maanden voor Fillmore West. Ik luister momenteel naar de oudste officiële live opnames uit februari 1970 van Fillmore East.

Ik heb dit Atlanta concert iets naar beneden bijgesteld. Het klinkt toch regelmatig wat minder urgent, dan bijvoorbeeld Fillmore West. Dat is ook wel logisch, want het is op een festival gespeeld. Maar er blijft genoeg de moeite waard. Toch heb ik deze liever op cd, zodat ik af en toe kan skippen.