Kvist - For Kunsten Maa vi Evig Vike (1995)

Noorwegen
Label: Avantgarde

1. Ars Manifestia (5:16)
  2. Forbannet Vaere Jorden Jeg Går På (5:51)
  3. Stupet (7:02)
  4. Svartedal (3:41)
  5. Min Lekam Er Meg Blott en Byrde (9:59)
  6. Vettenetter (6:03)
avatar van BarbarianLover
Mijn favoriete black metal album aller tijden!

Gemeen, bruut en sinister. Het kerkorgeltje is super. Het gitaarwerk is vrij gevarieerd en uniek voor black metal, de bas is hoorbaar en fungeert als tweede stem ipv het simpelweg pompen van de grondtonen. De drums zijn ook allesbehalve typerend en vervelen geen minuut, zeker geen typische blastbeat zooi.

Echt geweldige black metal met die onmiskenbare Noorse stijl.

Helaas is er zo weinig bekend over deze band: geen teksten, geen interview, geen foto's en na dit album zijn ze gewoon van de aardbodem verdwenen.

Geen image, gewoon muziek. 'For Kunsten Maa Vi Evig Vike' (voor de kunst mogen wij eeuwig branden).

Sheplays
Ik begrijp dat je dat als black metallist een gepaste titel vindt maar dat betekent het niet.

Hoi,

Ik had het in een vertaalmachine ingetikt en kreeg branden eruit, ook in andere recensies werd over branden gesproken.

Blijkbaar weet je er veel van, misschien kun je de andere titels ook even vertalen dan, lijkt me wel interessant (vertaalmachine pakt het niet af en toe)

Groet,
BarbarianLover

Sheplays
De titel van het album betekent: Voor de kunst moeten wij altijd (of eeuwig) wijken.

De eerste titel is latijn (kunst manifest?)
De tweede titel is: Verdomd is de wereld waarop ik mij begeef.
De rest volgt

*Edit: Kvist betekent overigens knoest

Stupet = duiken
Svartedal = zwartevallei
Min lekam er meg blott en byrde = Mijn lichaam is mij slechts een last
Vettenetter = nacht van de monsters

avatar van Von Helsing
BarbarianLover schreef:
Mijn favoriete black metal album aller tijden!

Echt geweldige black metal met die onmiskenbare Noorse stijl.

Encyclopaedia Metallum - Kvist - metal-archives.com

Weinig info inderdaad, één foto.

avatar van BarbarianLover
Toen ik het schreef stond er nog niet zoveel op metalarchives

en ik wil de teksten verdomme!

avatar van Edwynn
Het lijkt allemaal heel erg op Satyricon. Maar het is dan ook allemaal wel net zo gaaf uitgevoerd. Niet al teveel tierlantijnen, bij vlagen ijskoud en toch ook heel muzikaal.
Eindelijk heb ik hem na al die jaren op cd kunnen bemachtigen.