Evildead - Rise Above (1989)

Label: SPV

1. Rise Above (2:21)
  2. Run Again (3:52)
  3. Sloe (Death) (3:15)
  4. S.T. Riff (0:59)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Twee bijzonderheden aan deze EP, het nummer Rise Above komt oorspronkelijk van de groep Black Flag, de gitaarriff van Institutionalized van Suicidal Tendencies duikt ook op vandaar de aanduiding "S.T. Riff" op deze EP.

Mijn trackvolgorde is iets anders en discogs levert verscheidene resultaten op: ofwel werd "S.T. Riff" achter Rise Above geplakt ofwel verscheen het als vierde kort nummer op deze EP / cassette / single / enzovoort: klik.

Evildead is vooral bekend van hun debuutplaat uit hetzelfde jaar, Annihilation of Civilization. Deze EP is eens aardig om te beluisteren.

avatar van Edwynn
Annihilation Of Civilization is dan ook een betere aankoop voor diegene die geïnteresseerd is in de handel en wandel van Agent Steel-mastermind Juan Garcia. Wie de re-release uit 2000-zoveel aanschaft, krijgt dit eepeetje er als bonus bij. Iets met slaan, een paar vliegen en een klap, dunkt mij.