Duncan Browne - Give Me Take You (1968)

Label: Immediate

1. Give Me, Take You (3:17)
  2. Ninepence Worth of Walking (3:41)
  3. Dwarf in a Tree (A Cautionary Tale) (3:40)
  4. The Ghost Walks (5:39)
  5. Waking You (Part 1) (1:50)
  6. Chloe in the Garden (5:14)
  7. Waking You (Part 2) (0:58)
  8. On the Bombsite (2:44)
  9. I Was, You Weren't (2:21)
  10. Gabilan (4:04)
  11. Alfred Bell (4:36)
  12. The Death of Neil (4:37)
  13. On the Bombsite [Mono Single Version] * (2:47)
  14. Alfred Bell [Mono Single Version] * (4:36)
  15. On the Bombsite [Demo] * (2:41)
  16. Resurrection Joe * (3:48)
  17. Final Asylum * (4:30)
avatar van divart
Sympathiek debuut van deze engels troubadour. Opvallend is de glasheldere produktie en het fraaie (klassieke) gitaarwerk van Browne. Krijgt toch maar 3 * want de composities zijn nogal braaf en saai.

divart schreef:
de composities zijn nogal braaf en saai.

Daar kan ik het wel mee eens zijn eigenlijk, maar in zijn soort en geplaatst in het tijdsgewricht waarin deze plaat oorspronkelijk uitkwam zeker geen onverdienstelijk produkt. Ik heb het orginele vinyl van m'n broer destijds behoorlijk grijsgedraaid in ieder geval en de CD komt ook nog regelmatig uit de kast......

avatar van muziekobsessie
opvolger gewoon duncan browne uit '73 vind ik vele male beter maar deze is ook best leuk. Grappig dat je goed kan horen waar Judee Sill naar heeft geluisterd want er zitten exact dezelfde melodieen en zangeffecten in als bij haar.

avatar van Droombolus
Koel ! Die link had ik nooit gelegd .....

avatar van muziekobsessie
Ik vind deze uiteindelijk ook echt geniaal. Heel sober maar heeel heel veel gedubbelde koortjes die dit bijzonderder maakt dan menig baroque singersongwriter. Las ergens dat er bij Immediate ineens geen geld meer was voor opnames van dit album waardoor duncan dat oploste door zichzelf heel veel te dubbelen.

avatar van matthijs
muziekobsessie schreef:

Dat is een leuk weetje! Klinkt best goed.
het geluid is erg mooi, afwisselend ook (wel/geen drum, alleen gitaar en znag/orkest erbij, af en toe aparte instumenten, maar... toch een beetje saai om de hele plaat te blijven boeien.
Er zitten een stuk of vier hele mooie tracks bij, die programmeer ik op mn cdspeler.

avatar van muziekobsessie
ik ben benieuwd ik hoor op alle uitgekomen versies vinyl gekraak. Heeft iemand hier een daadwerkelijke remaster zonder dat?

avatar van Droombolus
Ik heb net m'n Sanctuary 2000 RM weer eens voorbij laten komen. Met m'n oren nog geen meter van de spiekers heb ik geen onvertogen kraak voorbij horen. Dit is 100% zeker geen needle-drop.