Sasha & John Digweed - Northern Exposure (1996)

Electronic / Dance
Label: Ministry of Sound

1. Keiichi Suzuki - Satellite Serenade (10:40)
  2. Future Sound of London - Cascade (7:05)
  3. Young American Primitive - These Waves (4:24)
  4. God Within - Raincry (7:51)
  5. Rabbit in the Moon - Out of Body Experience (7:07)
  6. Morgan King - I'm Free (7:22)
  7. Ultraviolet - Kites (4:11)
  8. Fuzzy Logic - Obsession (4:59)
  9. William Orbit - Water from a Vine Leaf (6:49)
  10. Apollo 440 - Liquid Cool (7:01)
  11. Banco de Gaia - Last Train to Lhasa (10:45)
  12. Dope on Plastic - Wave Dub (5:59)
  13. Drum Club - Sound System (7:02)
  14. Castle Trancelot - The Gloom (6:38)
  15. Pete Lazonby - Wavespeech (6:08)
  16. Evolution - Phoenix (7:07)
  17. The Light - Dusk (3:48)
  18. X Tracks - Play 94 (The Voyage) (5:46)
  19. Mellow Mellow - I Can't Stop (4:32)
  20. Banco de Gaia - Heliopolis (3:33)
  21. Humate en Rabbit in the Moon - East (7:36)
  22. Underworld - Dark & Long (10:58)
avatar van RogerV
Normaal ben ik niet zo van de verzamelaars die door dj's in elkaar geflanst worden. Maar voor Sasha en Digweed maak ik graag een uitzondering. De heerljike sferen die deze mannen neer weten te zetten zijn ongeevenaard. Mooie sprookjesachtige dancemuziek met geode ritmes en mooie melodieen. Opgedeeld in een chillgedeelte (cd1) en een dansgedeelte (cd2). Dat is puur genieten alsof je met een speedsboot door tropische zeeen vaart. Een sort omgekeerde gothic waarbij zon, witte gewaden en zorgeloosheid de toon voeren.

De ene na de andere classic komt voorbij. Dit hoort tot het beste dat de dancemuziek in de 90's heeft voortgebracht.

avatar van trebremmit
Heerlijke mix inderdaad, neemt je helemaal mee terug naar het MTV's Chill Out Zone tijdperk!