Folk Is Not a Four Letter Word Vol.2 (2007)

Folk

19. Sibylle Baier - Softly
  20. Turid - Song
  21. Turid - På Tredje Dagen Uppståndna
avatar van Ducoz
Als ik toch bezig ben.. deze is erg vergelijkbaar!

Lura

Ee prachtige verzameling, deze cd met wat obscure vergeten folk liedjes over de gehele wereld. Ik probeer ook nog de erste cd te pakken krijgen. Intussen heb ik van een aantal artiesten al wat meer muziek. Laten we starten met de grootste verrassing. Wat zien we bij het 5e nummer, onze eigen Elly en Rikkert met 'De heksenkring' , nog van een van de hippie albums van dit duo. Freak folk van de bovenste plank volgens het bijgeleverde boekwerkje. En daar is geen word van gelogen. Ik snap nog steeds niet dat er geen nummer van Elly en Rikkert is geselecterd voor'40 Rare folk songs from the ducht golden age' Nog een verrassing, nummer 12 Parchment met 'Son of God, een waanzinnig mooi psychedelische folklied ,maar Parchment was wel een gospel groep, wat ook wel uit de tekst te halen is. Maar wat wordt er hier een schitterend nummer van gemaakt. Midwinter, nog zo'n pareltje, waar ik later nog een cd van heb kunnen bemachtigen. Pentangle is naturlijk bekend, Paul Parish, waar ik ok nog een lp heb. Allemaal verrassende mooie folkmuziek uit de jaren 70, waarbij een aantal totaal onbekend is.
Prachtig album. Hopelijk komt er nog een nummer drie.