A Fine Boat, That Coffin! - The Second Nail (2005)

Duitsland
Punk / Metal
Label: React with Protest

1. Spritze (2:05)
  2. Confessions 0.1 (1:36)
  3. Confessions 0.2 (2:00)
  4. Eine Kugel Scheint der Einzige Trost Für ein Einsames Herz zu Sein (1:49)
  5. I Wanna Eat Your Face (1:35)
  6. Zerfall von Molekülen in Einfachere Bestandteile (0:51)
  7. Ey, Haste Ne Bombe Gekopft Oder Was (3:16)
  8. Mannstopmunition (1:45)
  9. Ins Fernsehen? Wo Muss Ich Unterschreiben (1:43)
  10. Ich Bin Nicht Stiller (2:06)
  11. Night Ray (3:28)
  12. Wir Nehmen Abschied
sxesven
Toffe screamo, ditmaal uit Duitsland. De heren van A Fine Boat, That Coffin! (gevoel voor humor, deel één: de bandnaam; deel twee: het uitroepteken) kijken, in ieder geval getuige ook de songtitels (deel drie) niet op een grapje meer of minder (Ey, Haste Ne Bombe Gekopft Oder Was). Wellicht zijn de teksten er ook van doorspekt, maar mijn Duits is dan net te weinig toereikend (en de zanger net te weinig verstaanbaar) om daar kaas van te maken. Maar goed, muzikaal is het allemaal gelukkig weinig flauw. Toch een pot redelijk originele screamo. Enerzijds sterk beïnvloed door de richting grind neigende bands als Orchid, maar anderzijds klinkt ook (oudere) Dillinger Escape Plan door (zoals in het gitaargeluid in Eine Kugel etc.), hoewel dat zich dus met name tot (gitaar)geluid beperkt en een stuk minder hoorbaar is in structuren, die toch redelijk straightforward zijn. Dat is echter geen kritiekpunt of iets dergelijks, want dit swingt natuurlijk gewoon als een tiet. 4*