Ill Bill - What's Wrong with Bill? (2004)

Label: Psycho+Logical

1. What's Wrong? (4:00)
  2. Overkill (3:54)
  3. The Anatomy of a School Shooting (3:21)
  4. Glenwood Projects (3:54)

met Uncle Howie, Necro en Gore Elohim

5. Peace Sells (3:36)
  6. Unstoppable (3:37)
  7. Death Smiles at Murder (3:00)

met Mr. Hyde

8. Chasing the Dragon (4:04)

met Necro

9. Alien Workshop (3:09)
  10. Canarsie Artie's Brigade (3:20)

met Necro, Q-Unique en Gore Elohim

11. Porno Director (4:27)

met Gore Elohim en Sabac Red

12. American History X (4:12)
  13. Uncle Zowie (0:39)
  14. Legend Has It (4:07)
  15. The Final Scene (3:07)
  16. Chasing the Dragon [Mosphit Mix]

met Necro

Music
Als je van Non-Phixion houd hou je hier zeker weten ook wel van.

Music
Vooral Unstoppable is leuk het refrein is toch sample van gepakt van MF Doom dacht ik??

Relax
Peace Sells lijkt zoveel op een beat van Jedi Mind Tricks.

Relax
Ineenkeer, een top album, 4,5 en top10 plekje.

Het album moet bij mij nog groeien, heb er nog niet goed genoeg naar geluisterd. Kwaliteit is het in ieder geval, voorlopig 3.5*

Hypno
Ill Bill is de shit heerlijk rauwe hiphop.

avatar van DJ-J.B
is lekker om te luistere...
niet alle numemrs zijn ff goed maar ik vind dat na een tijdje zijn muziek dat het weg gaat vervelen en dat heb ik ook bij Non Phixion

Goed album..met als hoogtepunten:

1. Glenwood Projects
2. American History X

avatar van MJ_DA_MAN
Een apart album, maar niet uitermate bijzonder. De beats hadden wel wat harder gemogen, dan was het misschien wat hoger uitgevallen. Teksten zijn wel ok, Ill Bill en gastrappers ook. 3,5* is precies genoeg voor nu. Favoriete nummer: The Anatomy Of A School Shooting, maar helaas is er geen een échte uitschieter.

Jig
Lekker album, maar te veel nummers die mij niet zo kunnen boeien.

Favoriete nummers

Peace sells
Legend has it
the anathomy of a school shooting

(zit tegen een 4 aan)

avatar van Conway Twitty
MJ_DA_MAN schreef:

Vind ik eigenlijk wel een uitschieter. Het album wordt wat minder naarmate je hem vaker draait, maar dat nummer blijft enorm goed.

avatar van Oobe
Alien Workshop.

E.Norton
Goede album ..al heel lang in mijn cd rekje, de beats zijn geweldig

Goeie cd, als hoogtepunten:

Glenwood Projects
Chasin' The Dragon
American History X

ik vind het wel een apparte soort rap.

Zalig album, Geschifte tesksten veel goede tracks
glenwood projects
porno director
unstoppable
overkill
mijn favo's

tuktak
ik moest even zoeken, maar dacht al, deze plaat heb ik volgens mij...
eindelijk bovenwater achteruit de kast gehaald, en uhmm eigenlijk is het best een rare plaat.
de beats zijn erg kaal en simpel, en de meest vreselijke melodietjes zijn hier overheen gelegd. afentoe een doorgeladen pistooltje er tussendoor en dat is het dan ook wel. ill bill is eigenlijk ook niet echt een hoogvlieger. maar desalniettemin is het album nog wel een beetje vermakelijk, goede redenen heb ik daar alleen niet voor haha.

avatar van principal2000
Heb dit album na een korte beluistering gekocht. Ik vind de beats zeker niet slecht en zelfs bij vlagen erg goed. Het lijkt alleen wel of zijn stem te hard ten opzichte van de productie is. Bovendien kan Ill Bill beter wat kortere nummers maken. Zijn schreeuwerige manier van rappen maakt het lastig om het hele album uit te zitten, zonder dat je aandacht op een gegeven moment verslapt.

AirMaxJohnny
Weer een Psycho Logical classic vanuit 2004....

Zowel qua productie als teksten is dit een dope album....
Alleen mochten de beats van Peace Sells , Unstoppable en Death Smiles at Murder wel wat harder zijn....

Glenwood Projects is zo'n dikke anthem track....

Maar het toppunt van dit album vind ik toch Alien Workshop die beat is niet meer normaal!

avatar van flow natural
Als iemand weet waar ik deze nog nieuw of in zeer goede staat op de kop kan tikken mag mij altijd informeren

Eerste echte Ill Bill solo album geproduceerd door broertje Necro. Ben een groot fan van Bill sinds de begindagen van Non Phixion en dit was een album waar ik echt op heb gewacht. En het leverde me gemengde gevoelens op. De onderwerpen zijn zoals je mocht verwachten en er staan veel echt geweldige nummers op (Anatomy/American History X/Death Smiles/Alien Workshop/Legenda Has It), maar ook een aantal die wat tegenvallen en niet het niveau halen wat je van Bill mag verwachten en na een aantal keer luisteren dus helaas te skippen zijn. Dit kan natuurlijk voor iedereen verschillend zijn (zie ik aan deze topic) dus kan dit album zeker toch iedereen aanraden als je van originele hardcore hiphop houdt. 4/5

CdP
''God is an atheist, why should I believe in religion.''

kan zo in het rijtje ik denk dus ik ben etc.

avatar van discipline
The Anatomy Of A School Shooting is echt 1 van mijn favorieten hip hop nummers.
Krijg telkens kippevel als ik dat nummer hoor!
Ik moet echt nog een keer achter dit album gaan.

avatar van Nr.4
De beste soloplaat van een Non Phixion member. Soms iets te veel van hetzelfde en zeker niet zo goed als Non Phixion debuut zelf, maar anatomy of a school shooting, peace sells, de titeltracks zijn gruwelijk.

avatar van -SprayIt-
Prima album, kan de stem en flow van Ill Bill altijd wel waarderen. Ik vind de opvolger net wat lekkerder, wat harder en meer gevarieerd qua productie. Er staan hier enkele goede tracks op, zoals de al vaak genoemde The Anatomy of a School Shooting en ook Canarsie Artie's Brigade heeft een heerlijke beat en prima teksten. Ik vind de beats sowieso wel fijn, in Overkill zit een heerlijk episch orgel bijvoorbeeld. Zal deze niet al te vaak opzetten, maar heb er vanavond goed van genoten.