Sean Costello - Moanin' for Molasses (2001)

1 stem

Blues
Label: Landslide

1. Moanin' for Molasses (3:18)
  2. You're Killing My Love (3:52)
  3. Don't Be Reckless with My Heart (3:10)
  4. You're a Part of Me (3:01)
  5. One Kiss (2:57)
  6. No Lie (4:08)
  7. The Plumber (3:50)
  8. I Want You So Bad (2:51)
  9. It Takes Time (3:33)
  10. Miles Away (3:48)
  11. Low-life Blues (2:45)
  12. You Can't Win with a Losing Hand (3:29)
  13. Good Advice (3:15)
avatar van Ronald5150
Sean Costello was een bijzonder getalenteerd gitarist. Was zeg ik, omdat hij op veel te jonge leeftijd is overleden. Costello heeft zich een eigen stijl aangemeten die enerzijds typisch klinkt naar de blues, maar daarnaast toch ook verrassend. Dat is knap gezien de beperktheid waar de blues toch mee te kampen heeft. Op zijn tweede plaat "Moanin' for Molasses" zet hij de goede lijn van zijn debuut voort. Heerlijke bluessongs met fantastisch gitaarspel met her en der een twist. Het instrumentale openingsnummer en titelnummer "Moanin' for Molasses" is daar een mooi voorbeeld van. Bluesy gitaarspel met invloeden uit jazz en funk. "You're Killing Me" en "It Takes Time" zijn energieke opzwepende bluesnummers en het met blazers voorziene "You Can't Win With a Losing Hand" klinkt weer heel soulvol. "Moanin' for Molasses" is een hele fijne bluesplaat en bevestiging van het talent van Sean Costello en tegelijkertijd een pijnlijke realiteit van zijn veel te vroege overlijden.