Squirrel Nut Zippers - Hot (1996)

Jazz / Folk
Label: Mammoth

1. Got My Own Thing Now (2:30)
  2. Put a Lid on It (2:39)
  3. Memphis Exorcism (2:24)
  4. Twilight (3:34)
  5. It Ain't You (3:08)
  6. Prince Nez (2:53)
  7. Hell (3:12)
  8. Meant to Be (3:11)
  9. Bad Businessman (3:48)
  10. Flight of the Passing Fancy (3:52)
  11. Blue Angel (4:35)
  12. The Interlocutor (5:20)
avatar van Koenr
Misschien leuk voor de Andrew Bird liefhebbers die ook wat met z'n eerste 2 Bowl of Fire albums konden. Voordat Bird ambitieus genoeg was om z'n eigen weg in te slaan, speelde hij viool bij deze swing/gyspy jazz band.

Z'n rol is vrij beperkt en zingen doet hij ook nog niet, maar het is in ieder geval duidelijk te horen waar de sound van de eerste 2 Bowl of Fire albums vandaan komt. Leuk om een keertje te horen. 3*

avatar van god
god
lekker album.
I like Hell.

avatar van Bert Wasbeer
Komt nog altijd eens in de paar jaar weer eens uit de kast. NIet vernieuwend of spectaculair goed, wel heel leuk.

Een kleine 25 jaar geleden 'Put a Lid on It' ontdekt via de soundtrack van 'A Life Less Ordinary'. Destijds had ik nauwelijks weet van muziek van voor de jaren '90, laat staan swing, dixieland, calypso e.d. en vond ik het maar een vreemd nummer. Maar door de jaren heen ben ik het steeds leuker gaan vinden.

Recent heb ik dan Hell ontdekt en wat dat betreft moet ik instemmen met onze schepper:
god schreef:
I like Hell.
En nu ontdek ik dan weer dat dit een cover is van dit nummer uit 1938:
My Troubles with Dorothy · Lord Executioner (YouTube)]

Toch maar eens zien of dit album nog ergens op te snorren is...