Duels - The Barbarians Move In (2008)

Label: This Is Fake DIY

9. Forgotten Babies
  10. The First Time / The Last Time
  11. The Barbarians Move In
avatar van Lukas
Staat nu in de rij op Soulseek. Toch wel benieuwd, want het debuut had zijn momenten. Als ze een stap voorwaarts hebben gezet, kan het nog wel eens leuk worden.

avatar van Lukas
Geluisterd nu, maar valt me niet echt mee. Ze hebben weliswaar wat meer eigen smoel gekregen door een wat overstuurder, gruiziger geluid en nadrukkelijk aanwezige drums, maar echt aansprekende liedjes staan er eigenlijk niet op. Het luistert desalniettemin aardig weg. De vorige plaat klonk als een combinatie Pulp/Shins, dit neigt meer richting Museachtige liedjes met een vrij Amerikaans indiegeluid. 3*

avatar van starsailor
Geluisterd nu, maar valt me verschrikkelijk mee. Ze hebben meer smoel gekregen door een veel machtiger geluid en hun muziek een donkerdere sfeer mee te geven. De vorige plaat klonk wat mij betreft al als The Auteurs light, maar dit album evenaart bijna het meest donkere/sinistere werk van The Auteurs. Muse haal ik hier overigens totaal niet uit en is dit in mijn ogen pure Britse indie van de hoogste plank. Eindelijk weer een band die hun debuut totaal weet te overklasen met hun opvolger!!
Nu nog kijken of het grote publiek dit oppikt.

regeneration

avatar van starsailor
Damn wat weinig berichten hier? Kent dan niemand dit?

Heb het gister leren kennen! album is gratis te downloaden op hun site, misschien moeten we een promo actie opzetten? in ieder geval moeten ze maar eens naar nederland komen. Goed album, op sommige punten misschien moeilijk(er) toegankelijk maar in de auto wil i wel! met andere woorden, 3.5*