Behemoth - Sventevith (Storming Near the Baltic) (1995)

Polen
Label: Pagan

1. Chant of the Eastern Lands (5:42)
  2. The Touch Ov Nya (0:57)
  3. From the Pagan Vastlands (4:30)
  4. Hidden in a Fog (6:49)
  5. Ancient (2:01)
  6. Entering the Faustian Soul (5:35)
  7. Forgotten Cult of Aldaron (4:35)
  8. Wolves Guard My Coffin (4:29)
  9. Hell Dwells in Ice (5:50)
  10. Transylvanian Forest (4:55)
avatar van Devoo
Slechte productie, maar hier hoor ik echt al goede songideeën. Ik ben niet echt een Black Metal fan. Maar Behemoth heb ik altijd goed gevonden, vooral hun latere Death Metal werk.

avatar van vork666
Hoewel ik altijd al een groot voorstander was van de blackened death metal periode van Behemoth vind ik hun black metal eigenlijk nog beter. Wolves Guard My Coffin en Hidden In A Fog zijn meesterlijk. 4.5*

avatar van Metalhead99
Slechte productie is juist een deel van de charme van dit genre. Een goeie Black Metal plaat, al werden ze beter in hun "Blackened Death Metal" periode.

avatar van Kondoro0614
Pff, hier was nog best wel moeilijk door heen te komen en dat komt voornamelijk door de productie. Die slaat heel veel interesse weg en eigenlijk zou ik deze wel liever aan de kant willen leggen. Nu heb ik kaarten gekocht voor hun aankomende liveshow in TivoliVredenburg dus ik vond het eigenlijk eens tijd worden voor de lang verwachtte marathon. Ik ken bij lange na nog niet alles van deze band, en het werd eens tijd om dat te veranderen!

Ik heb me nooit héél erg verdiept in de 'Black Metal' wereld, toch op een één of andere manier trok het genre me buiten 'Behemoth' en een paar andere bands (handje vol) niet zo zeer. Dit eerste album klonk oké als je even door het productie werk heen kijkt, die ronduit verschrikkelijk te noemen was. Er is potentiële muziek te vinden in de nummers zo vond ik onder andere ' Forgotten Cult of Aldaron ' toch best geinig klinken. Ja, de marathon komt er van mijn kant maar ik weet wel dat ik door de eerste drie albums heen moet bijten. Er hangt toch een sfeer bij de band en ook dit album die me er toch tot doet aanzetten om door te gaan met de marathon en om eerlijk te bekennen ken ik de eerste drie albums ook niet goed, dus het zou nog voor mij een verassing wezen.

Rudi1984
Kondoro0614
Als je er vrij blanco instapt kun je de marathon misschien beter achterstevoren doen: met de nieuwste beginnen en dan naar het verleden toe werken. Het wordt dan steeds spartaanser.

Qua pure blackmetal is Behemoth naar mijn mening ook niet de interessantste band. Pas toen de deathmetal erin kroop en het geluid machtiger werd, vonden ze hun eigen draai.

Mocht je blackmetal alsnog een kans willen geven, dan zijn Sworn to the Dark en Lawless Darkness van Watain fijne startpunten. De spirit van klassieke BM met de machtige productie die je anno nu gewend zult zijn. Als dat aanslaat, kun je altijd nog door naar het meer gruizige spul (waar een schat aan prachtplaten te ontdekken valt).