Tangerine Dream - Dolphin Dance (1986)

West-Duitsland
Electronic
Label: Relativity

1. Ride on the Ray (3:55)
  2. Dolphin Smile (4:55)
  3. Song of the Whale, Part One: From Dawn... (8:12)
Heel mooie muziek. TD op zijn best.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Leuke single, alleen een beetje verwarrend. Naar het schijnt staat er een drukfout op de persing en staat het eerste nummer erop als "Dolphin Dance". In werkelijkheid gaat het om een deel van "Ride on the Ray". Hier op de site staat het wel goed.
"Dolphin Smile" is de unieke B-kant en is een sfeervol en heerlijk relaxed nummer die overigens zo op Tangerine Dream - Underwater Sunlight (1986) had mogen staan, gezien ie er compositorisch niet voor onder doet en er gewoon bijpast. Later zou het nummer er ook inderdaad als bonustrack op komen te staan op de heruitgave van Esoteric. Het nummer staat overigens ook op de bootleg-compilatie Traumzeit.
"Song of the Whale, Part One: From Dawn" is en blijft briljant.

avatar van wowter
'Dolphin Smile' staat op de remaster van Underwater Sunlight die paar jaar geleden door Esoteric Recordings is uitgebracht. Is dus officieel op cd verkrijgbaar.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Is die remaster de moeite, wowter? Sommige van de remasters die op Esoteric Recordings verschenen van Tangerine Dream heb ik wel, gezien ze interessant bonusmateriaal bevatten. Deze heb ik uiteindelijk niet overwogen, ook gezien ik "Dolphin Smile" al heb middels de Traumzeit bootleg-compilatie. De remaster zal hoogstwaarschijnlijk geluidstechnisch beter zijn en natuurlijk exclusieve linernotes, artwork en foto's bevatten, dat dan weer wel....

avatar van wowter
CorvisChristi schreef:

Ik ben bevooroordeeld, aangezien ik de pre-mastering van het oorspronkelijke album 'Underwater Sunlight' op deze heruitgave van Esoteric heb gedaan. De bonustrack heb ik gemasterd.

Maar ik lees nergens louter dan positieve berichten op de uitgave, eerlijk gezegd. Ook over het boekje, met een feitelijk correct verhaal van Andy King (iemand die het vak op dat gebied uitstekent verstaat) en boordevol foto's, etc. uit die bewuste tijd.

Dus ik kan hem je, zowel subjectief als objectief, van harte aanraden.

Dat geldt overigens ook voor Poland, Le Parc, Tyger, Sorcerer, Zeit en Atem.
De overige Esoteric remasters zijn geluidstechnisch gezien zeker een vooruitgang, maar voegen verder weinig toe aan eerdere uitgaven.