Gretchen Peters - The Secret of Life (1996)

Label: Curb

1. Waiting for the Light to Turn Green (3:42)
  2. Bordertown (4:07)
  3. I Ain't Ever Satisfied (3:50)
  4. I Was Looking for You (3:58)
  5. On a Bus to St. Cloud (3:55)
  6. Over Africa (4:10)
  7. This Uncivil War (4:08)
  8. The Secret of Life (4:16)
  9. A Room with a View (3:39)
  10. Circus Girl (3:34)
  11. When You Are Old (2:53)
  12. Independence Day * (3:46)
avatar van ChrisX
Recentelijk met dit album in aanraking gekomen (met dank aan Johan Pop-Eye) en ik ben ontzettend geraakt door de songs op dit album. Fantastische melodieen samen met sterke teksten en gevat in een productie / klank die ik gewoon mooi vind. Maar ja, dat zegt jullie nog niks natuurlijk.

Nou, dan maar ff een vergelijking in de lucht gooien: dit is voer voor iedereen die de eerste 2 albums van Ilse DeLange goed vinden maar dan met songs die nog van stuk hoger nivo zijn. Euh.. het is dus country hoor ik je zeggen? Ja en nee, hoewel Gretchen Peters wel woonachtig is in Nashville en daar als songschrijver actief is is dit absoluut geen country. Ja, er zitten wat lichtje americana trekjes in maar het zit toch echt meer aan de popkant.

Hoewel ze als songschrijver erg succesvol is in Amerika kan ze haar eigen albums daar niet uitgebracht krijgen en zitten ze allemaal op een Engels label.