Dr. John - Anutha Zone (1998)

Blues
Label: Parlophone

1. Zonata (0:46)
  2. Ki Ya Gris Gris (4:04)
  3. Voices in My Head (4:33)
  4. Hello God (4:37)
  5. John Gris (5:20)
  6. Party Hellfire (4:41)
  7. I Don't Wanna Know (3:23)
  8. Anutha Zone (3:58)
  9. I Like Ki Yoka (3:44)
  10. The Olive Tree (3:48)
  11. Soulful Warrior (4:09)
  12. The Stroke (4:15)
  13. Sweet Home New Orleans (5:51)
avatar van bertus99
Prima album van de doktor, maar er luistert blijkbaar niemand op MM meer naar deze oude doctor. Deze man is zo ongeveer de uitvinder van de funk en de new orleansblues. kan echt alles, van funk en jazz. tot ballads, blues en zelfs wat rock. Heeft zoveel platen gemaakt dat het niet meer te overzien is voor mij, maar als je een goeie introductie tot deze grootheid wil dan is Anutha Zone daarvoor wel geschikt. Zit een beetje tegen de de pop aan, maar ga verder zoeken en je vindt ook prachtige jazzy platen en voodoo uit de 60's

Father McKenzie
Ik vind het niet zo'n sterk album, iets te weinig up-tempo muziek zoals ik die graag van hem hoor. Inderdaad iets meer met pop verweven en wat verder afgeweken van zijn typische new Orleans sound;
Niet slecht, maar voor mij niet echt één van zijn betere platen.

LocoHermano
bertus99 schreef:
Deze man is zo ongeveer de uitvinder van de funk

Dat is nieuw voor mij

Benno
Er zit wel een kern van waarheid in. Als je bijvoorbeeld The Meters ziet als een van de topbands uit de funkscene van New Orleans, dan kan je ook zeggen dat Dr. John daar een belangrijke hand in heeft gehad (als je hem ziet in verband met bijvoorbeeld een Professor Longhair). Het is wel moeilijk te horen op zijn latere platen, maar in de tijd dat hij nog gewoon Mac Rebennack heette en sessiemuzikant was, had hij een behoorlijk gevoel voor R&B (als in: de voorloper van de funk).

LocoHermano
Zo kun je het inderdaad ook bekijken. Ik heb 'm altijd beschouwd als een soort sjamaan die begon met een mix van New Orleans R&B en psychedelica en later pas funk integreerde. Nooit als een uitvinder van de funk.

avatar van bertus99
Een uitvinder van de funk bestaat denk ik ook niet. Dus wat dat betreft heb ik een verkeerde term gebruikt. Maar ik denk dat Dr John wel een belangrijke rol heeft gespeeld in de funky scene, vooral die van New Orleans. En veel invloed heeft gehad op andere musici. In zijn jaren 70 platen hoor je toch wel al aardig wat funk lijkt me.