James - Hey Ma (2008)

6. Semaphore (3:45)
  7. Upside Down (4:26)
  8. Whiteboy (2:48)
  9. 72 (3:39)
  10. Of Monsters and Heroes and Men (4:36)
  11. I Wanna Go Home (4:20)
De nieuwe James!!

Ben benieuwd hoe die zal klinken. De mannen zijn er toch een paar jaar tussen uit geweest.

avatar van Reint
Hier ben ik ook wel benieuwd naar.

avatar van Mozzer
Hier kun je alvast luisteren.

avatar van Roadbuilder
Het nummer "Hey Ma" klinkt in ieder geval als vanouds, echt James!!!

avatar van MuchTheSame
Ik vraag mij alleen af wat voor een contributie Chimaira's Mark Hunter aan dit album geeft?

Is hij de vocalist, gitarist , drummer of gewoon de producer?

avatar van vigil
nee, nee, nee en nog eens nee...

Keyboards en wat programming

avatar van brt
brt
Under The Waterfall, wat een heerlijk nummer

avatar van brt
brt
is het trouwens raar dat ik dit ook wel wat op Waterboys vind lijken?
't zijn in elk geval lekkere nummers allemaal

avatar van vigil
Eehmm...Tja wat is raar. Ik ben zowel een groot James alsmede Waterboys fan. Beide hebben wel gevoel voor het "grote gebaar" en weten ook wel de folkhoek in te duiken dus in dat opzicht.

Overigens is het openingsnummer nog mijn favoriet van dit album

avatar van TEQUILA SUNRISE
De nieuw James, daar zijn we inderdaad benieuwd naar, de fragmenten die ik heb kunnen beluisteren klinken in ieder geval goed.

avatar van Jacobgallagher
Strijdt voor mij samen met dEUS voor het beste album van 2008. Vantage Point ken ik al helemaal van buiten, deze heb ik eigenlijk pas ontdekt en er staan me er toch een partij geweldige melodieën op! Prachtige catchy refreinen, grote anthem-achtige nummers met fantastische hooks. Als U2 een album als deze zou uitbrengen dan zou iedereen het een instant klassieker vinden. Dit is echt een prachtalbum namelijk, ongelooflijk dat James na 50/60 popmuziek nog deze fantastische deuntjes kan komen, je zou zeggen dat alles al eens geschreven is. Melodieuze originaliteit anno 2008, dat moet beloond worden met veel sterren!

avatar van TerryA
ik ga mijn stem verhogen - afgelopen weekend vaker gedraaid en dit is toch wel een van JAMES betere albums! een aanrader.
jammer dat sinds hun doorbraak eind jaren 80 deze indie pop band uit Manchester niet veel bekendheid heeft gekregen in nederland?!?

avatar van MuchTheSame
vigil schreef:
nee, nee, nee en nog eens nee...

Keyboards en wat programming

Was ik inmiddels al achter gekomen

Wel een goed album overigens die ik net heb leren kennen via een link bij Chimaira , denk ik een rete strak metal bandje voor geschoteld te krijgen krijg ik heel wat anders.....

Wat erg goed is uitgepakt,, op zoek dus naar wat eerder werk van James.

4* waard

avatar van snarf349
zo'n nummer als waterfall heeft bij mij de zelfde impact als bv het vroegere sit down, ze hebben met dit album een bijzonder aanstekelijke popplaat gemaakt met 11 goede nummers.

welke britse band doet ze dat na?

avatar van SirNoodle
alweer een prachtplaat die roemloos verloren zal lopen tussen alle marketinggeweld, extreme standpunten, leuke gimmicks en dergelijke. James altijd wat gevolgd, zo'n gewoon groepje met gewoon goeie muziek, wat direct ook hun probleem is: te gewoon om de aandacht te trekken... terwijl als je er eens rustig bij gaat zitten je moeiteloos overtuigd geraakt van de pracht van dit album. Simpele mooie popsongs, wel heel gelaagd in al hun eenvoud.

Maar zoals al gezegd: deze jongens hebben geen extravagante smoel als zanger om zieltjes te trekken, geen cultaanhang die hen het summum van de alternatieve rock/pop vindt, geen perslievelingetjes die plots tot sterrenhoogte getild worden.

Dus reken er maar op dat dit album stilletjes zal voorbijdrijven in de muziekzee, maar goed... ik heb het album gehoord, ik vind het uitstekend, en ik ga er met plezier nog verder naar luisteren.

En als je dit goed vindt, ga dan ook eens op jacht naar die eerste fantastische plaat van Unbelievable Truth - almost here

johnbiek
Niet gedacht er nog zoveel mensen in nederland zo goed met James bekend zijn.
Het is voor mij al weer sinds de begin jaren 90 m'n favoriete band, in 2001 de stoute schoenen aan getrokken en toch maar kaartjes gekocht voor een concert van ze in Londen (Wembley Arena).
Alles wat ik had verwacht en gehoopt kwam uit het is in één woord een super live band, alleen had Tim bekend gemaakt dat dit ook het laatse concert was van de band (slik) en daar sta je dan met 25000
fans van over de hele wereld een pootje te janken als het af gelopen is.
Tot daar opeens maart 2007 op de nederlandse teletekst staat dat ze weer bij elkaar zijn en weer gaan toeren.
Gelijk kaartjes gekocht en deze keer Newcastle, s'middags in de stad Tim nog ontmoet en mee op de foto gegaan.
Daar 2001 nog echt een afscheid show was was dit echt een live concert hard rauw; bloed zweet en tranen.
Afgelopen april weer naar Londen geweest voor de promo tour van het nieuwe album Hey Ma eerst uit eten geweest met andere fans uit engeland en amerika daarna naar Shepherd Bush empire voor het concert en als je denkt dat de nieuwe nummers goed zijn dan moet je ze eens live horen en zien, Tim als een soort Michael Stipe on speed met z'n speciaale manier van dansen en het publiek opzwepen.
Lang leve Ryan air voor het betaalbaar maken van m'n verslaving, we gaan zeer regelmatig naar concerten en ik heb al heel wat superbands voorbij zien komen maar ze kunnen allemaal niet tippen aan de Adrenaline junkies uit Manchester.
En dan 15 en 16 december aanstaande Brixton Academy Londen 2 avonden helemaal uit m'n dak.
Ik heb wel eens ergens gelezen dat de James fans nogal fanatieke fans zijn (ik denk dat wel klopt)

groet John

http://www.oneofthethree.co.uk (fan site met alle info)
http://www.egoiste.co.uk/ (fan site met bootlegs)

Berichten over optredens van James verplaatst naar James

Ik wist overigens niet dat ze weer bestonden. Ga deze plaat ook eens opzoeken.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Heerlijk dat James weer terug is aan het popfront, muziekminnend nederland zal deze plaat wel weer massaal over het hoofd zien , maar ik ben er blij mee!!
Dit album vind ik na Seven ( 1992 ) & het geweldige Laid ( 1993 ) een van hun betere albums.
Tekstueel zit e.e.a weer goed in elkaar zoals in het titelnummer:

Hey Ma the boys in body bags
coming home in pieces

Het aanstekelijke Waterfall in mijn inziens een van de hoogtepunten van dit album, maar er staat geen enkel minder nummer op, althans dat is mijn mening

avatar van TerryA
viel me pas op dat op de achter kant van deze album hoes, ze deze album hebben opgedragen (dedicated) aan Tony Wilson die kort voor deze album release stierf aan complicaties tijdens kanker behandeling.

Nice touch!

avatar van Papartis
Toevallig heb ik dit album pas nog gedraaid. Erg leuk album.

avatar van vigil
Heb je er nog een stem voor over?

avatar van TEQUILA SUNRISE
Vandaag weer eens herbeluisterd.
Trompetje ook weer prominenter aanwezig dan op voorgaande platen.
Zo heb ik de band leren kennen en geeft hun muziek meerwaarde.
Fijn album.