Tangerine Dream - Turn of the Tides CD-5 (1994)

1 stem

Duitsland
Electronic
Label: Miramar

1. Firetongues (4:17)
  2. Galley Slave's Horizon (3:36)

met Jayney Klimek en Julie Ocean

3. Death of a Nightingale (5:30)
  4. Midwinter Night (4:38)
  5. Story of the Brave (5:17)
CorvisChristi (crew)
Leuke EP, maar enigzins overbodig. Alleen Story of the Brave maakt deze EP nog aantrekkelijk, aangezien dit nummer niet op iedere versie prijkt van Turn of the Tides.
En ja, als Firetongues en Galley Slave's Horizon niet in hun complete uitvoering erop staan, lijkt me het sowieso al raadzaam gewoon maar het complete album aan te schaffen. Dat zijn naar mijn idee gewoon de beste tracks.
Alleen interessant als je écht alles van TD wilt hebben.

avatar van Gerards Dream
Inderdaad een leuk EP-tje, voor de verzamelaar. Gelukkig staat op mijn versie van Tyranny Of Beauty, Story of the Brave als hidden-track.

tangmaster
Op de Tyranny of beauty is het niet Story of The Brave maar Quasar.

Puike Ep deze alleen al vanwege het korte karakter.

avatar van Gerards Dream
Het wordt wel een vreemd verhaal als de hidden-track op Tyranny of Beauty niet Story of the Brave is maar Quasar. Als u mij nog volgen kan.

tangmaster
Als je Turn of the Tides het album op TDI hebt is de hidden track Story of the Brave. Op de Tyranny Of Beauty TDI versie is Quasar de hidden track. Beide tracks komen niet voor op de Miramar versies.

Turn of the Tides op Zabo Coast to Coast heeft hem wel en de Tyranny of Beauty op AMP heeft ook de bonus track.

avatar van Gerards Dream
Deze informatie geeft gelukkig enige structuur in dit vreemde gebeuren in de muziek-wereld. Hierdoor zou je tekst-cd's eigenlijk verpilcht moeten stellen teneinde zulke onzekerheid te voorkomen.

tangmaster
Dus voor alle duidelijkheid TofT - Story of The brave en ToB Quasar.

Wordt wel vaker door elkaar gegooid. Maar wat de CD5 betreft ik vind dit een goede release.

CorvisChristi (crew)
Ik geloof dat ik beide bonustracks ergens op een verzamelaar heb staan van TD, dat biedt het voordeel als je bepaalde TD-tracks mist, en die alsnog wilt hebben. Vooral als je de singles niet hebt.

Een prima voorbeeld is de laatste verzamelaar Booster, die dus heel veel unieke tracks bevat, die verder alleen op bepaalde singles staan.

tangmaster
Booster heeft nog niet eens alles van de EP's staan ook stukken op die nooit op een EP hebben gestaan. En de bonus van deze single tja. Die kun je best wel op albums vinden.

avatar van wowter
Het zijn geen hidden tracks, maar bonus tracks.
Hidden tracks staan nooit op de hoes vermeld; 'Story Of The Brave' en 'Quasar' wel....

wowter schreef:
Het zijn geen hidden tracks, maar bonus tracks.

Niet op de TDI Versies.

tangmaster schreef:

Niet op de TDI Versies.

Zeker weten. Heb wel scans voor je als je dat wilt?

tangmaster
Ik heb beide albums op TDI zonder vermelding op de hoes van de bonustracks.

CorvisChristi (crew)

Bovenstaande link laat de achterkant zien van de TDI-release van Turn of the Tides met "Story of the Brave" genoemd als bonustrack. Hierbij moet ik er wel bij vermelden dat Turn of The Tides twee keer op het TDI-label is verschenen. Maar volgens mij wel met aanduiding van de genoemde bonustrack. In het geval van Turn of the Tides is het zo dat na de officiële release in 1994 op Miramar, het album in 1995 of 1996 opnieuw verscheen op TDI (met vermelding van de bonustrack) en origineel artwork en in 1999 wéér op TDI (ook weer met vermelding van de bonustrack) en dit keer met nieuw artwork. Hetzelfde zou dan in principe moeten gelden voor Tyranny of Beauty. Echter, corrigeer me als ik het fout blijk te hebben...

Het blijft natuurlijk overigens ergens wat raadselachtig dat dergelijke albums in korte tijd zo vaak opnieuw uitgebracht werden, al dan niet met bonustracks...
Zelf heb ik de uitgave van Turn of the Tides uitgebracht door Miramar. "Story of the Brave" heb ik ergens op een ander album staan...

E.e.a. valt natuurlijk ook te achterhalen op de Voices in the net-website, echter is het wel weer eens leuk om er over te discussiëren .

avatar van wowter
Nee, je hebt helemaal gelijk CorvisChristi.
Jouw scan is van de 1999 uitgave.
Dit is die van de 1999-Tyranny:

Ik heb die hier ook staan, evenals de 1996 versie (ook die van Tyranny of Beauty). Heb daarvan even geen scan bij de hand, maar weet dat ik niet achterlijk ben als ik naar de achterkant van de hoes kijk en lees wat er staat.
Op alle TDI-uitgaven worden beide tracks als 'bonus tracks' en niet als hidden tracks.
Discussie gesloten!

tangmaster
Ga mijn 2 albums nog maar een scannen + die van membran en daar staan ze niet op.

avatar van wowter
TDI is een *andere* release dan Membran....

CorvisChristi (crew)
E.e.a. begint me zo langzamerhand wat duidelijker te worden, mede dankzij voices-in-the-net.

Zo blijkt dat de eerste oplages van de re-release van Tyranny of Beauty op TDI in 1999 op de backcover "Quasar" niet als bonustrack vermeldt, terwijl het nummer er wel op staat. Op de latere oplages werd deze drukfout herstelt en werd er wel melding gemaakt van de bonustrack. Volgens mij heeft tangmaster dus gewoon één van de eerste persings van Tyranny of Beauty op TDI uit 1999 in zijn bezit.

Maar of het zelfde ook geldt voor Turn of the Tides, weet ik niet. Er wordt namelijk geen melding over gemaakt op voices-in-the-net, terwijl dat bij Tyranny of Beauty wel het geval is.

Wat betreft de releases op Membran is het zo dat op Turn of the Tides er wel melding wordt gemaakt van de bonustrack en op Tyranny of Beauty niet, terwijl "Quasar" er toch ook daar gewoon op staat.

In het geval Tyranny of Beauty op TDI is er dus geen sprake meer van een discussie, gezien we allemaal dus gelijk hebben .

Dan alleen Turn of the Tides nog...

tangmaster
Bij Turn of the Tides wordt dit ook vermeld zie onder bij de releases.

CorvisChristi (crew)
Ja, inderdaad staat het specifiek onder releases vermeld. Had ik niet gezien. Dan is ook dit mysterie opgelost...