The Gathering - Kevin's Telescope (1997)

Label: Century Media

1. Kevin's Telescope (3:21)
  2. In Power We Entrust the Love Advocated (4:05)
  3. When the Sun Hits (4:53)
  4. Confusion [Demo Eroc Mix] (7:15)
avatar van Sanvean
Met In Power We Entrust the Love Advocated, een sterke cover van een Dead Can Dance-song (gezongen door Perry).

De titelsong is wat minder, maar de andere drie songs vond ik erg mooi (vooral ook het laatste nummer). Snel nog eens luisteren dan maar.

avatar van titan
titan (crew)
Naar deze single ben ik al ontzettend lang op zoek. Iemand een idee waar hij te krijgen is?

avatar van J.Bell
De titelsong minder???? Ik vind dat juist een prachtige plaat, maar goed, meningen verschillen.

avatar van narva77
Het mooiste nummer van deze single vond ik óók "In Power We Entrust the Love Advocated", de Dead Can Dance-cover.

Nu nog een keertje die andere singles toevoegen; "Strange Machines", "Adrenaline/Leaves", "The May Song" enzovoorts.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
titan schreef:

Drie en een half jaar na dato een antwoord, je wordt ook op je wenken bediend hier...

Ik kwam deze laatst tegen in de 2e hands bak van de Discostars te Amsterdam. Wellicht ligt hij er nog... overigens is deze hele single opgenomen in de onlangs verschenen expanded edition van het Nighttime Birds album. Hoewel ik doorgaans geen liefhebber ben van het herkauwen van oud materiaal, moet ik toch erkennen dat er onder die expansie van 9 naar 29 tracks beslist een aantal dingen zitten die (met name voor de fan) zeer de moeite waard zijn.

Voor deze single an sich is 3½* wel een faire score denk ik.

avatar van sander.h
Bedankt voor de expanded version tip!
Gelijk besteld.

avatar van sander.h
Prachtige covers natuurlijk, vooral "In Power We Entrust..." die eigenlijk mijn gemengde gevoelens richting Anneke perfect weergeeft: prachtige stem, maar ik ben niet altijd kapot van haar eigen melodielijnen (een euvel dat zich op Nighttime Birds overigens niet echt openbaart). Deze Dead Can Dance cover is wat mij betreft echter een van Anneke's finest moments.

avatar van Darkzone
Afgelopen week weer eens beluisterd deze EP, aangezien ik de 3 non-album tracks achter het album heb geplakt op mp3. En ik denk dat When The Sun Hits met gemak op het album past en het dan 1 van de toppers zou zijn geweest. En misschien had het zelfs als single nog een hitje kunnen worden. Een van hun (vele) topsongs in mijn beleving.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Darkzone schreef:

Niet eens zo'n gekke opmerking eigenlijk. Het is een mooi nummer, ook al is het een cover van Slowdive. Maar goed, er zijn genoeg artiesten en bands te noemen die met een bewerking van een nummer van een ander een (vaak grotere) hit hadden. Dat gebeurt gewoon om de zoveel tijd.

Voor zover ik weet heeft The Gathering alleen met "Strange Machines" een bescheiden hit gehad overigens...