Does It Offend You, Yeah? - You Have No Idea What You're Getting Yourself Into (2008)

Electronic / Rock
Label: Virgin

1. Battle Royale (3:36)
  2. With a Heavy Heart (I Regret to Inform You) (4:04)
  3. We Are Rockstars (3:52)
  4. Dawn of the Dead (3:28)
  5. Doomed Now (3:41)
  6. Attack of the 60 Foot Lesbian Octopus (1:59)
  7. Let's Make Out (4:02)

met Sebastien Grainger

8. Being Bad Feels Pretty Good (4:06)
  9. Weird Science (5:04)
  10. Epic Last Song (4:36)
  11. Like the Way I Do *
  12. Tales of the Chameleon *
  13. Doomed Now [Live @ the Fezz] * (4:11)
  14. Weird Science [Live @ the Fezz] * (4:51)
  15. Whip It [Live @ the Fezz] * (3:10)
  16. Battle Royale [Live @ the Fezz] * (3:55)
  17. Let's Make Out [Live @ the Fezz] * (3:34)
avatar van -Brent-
Komt op 24 maart uit, maar kon niet vinden waar ik dit moest invoeren...

Iig een opvallend electro bandje, dit wordt hun eerste album.

avatar van McSavah
Niks vernieuwends, wel erg lekker. Soort Death From Above 1979 met meer electronic en minder rock.

avatar van -Brent-
En wel een paar versnellingen lager hoor kwa tempo

Sebastien Grainier van DFA1979 zingt mee met let's make out, wel een verdomt herkenbaaar stemgeluid wat hij heeft

avatar van KampF
Ik zou zeggen, niks vernieuwends, een paar leuke dingen (Attack of the 60 Ft. Lesbian Octopus). Doet me veel denken aan The Killers (Being Bad Feels Pretty Good) maar dan kinderachtiger. Ach, in een spontane bui zou dit nog wel eens 3,5* kunnen worden.

avatar van yeahyeahyeah
Mooi dat de heren eindelijk een album uitbrengen! Fijne feestmuziekjes waarvan een deel eerder al op demo of single is uitgebracht. Uitblinkers: Doomed Now, Attack of the 60 Ft. Lesbian Octopus, We Are Rockstars (check ook Woodie's "I Like Horses edit") en Let's Make Out.

Ollie
We are rockstars is een lekkere plaat, ben benieuwd naar de rest!

avatar van Montorsi
ik begin op 3*, best een leuk cd'tje, leuke nummers voor het uitgaan, maar een hele cd is eigenlijk net iets te veel van het goede.

Baltasound

tuktak
ik ben benieuwd, de bekendere tracks zijn al toch zeker wel 1,5 jaar geleden uitgebracht, benieuwd of de rest van de tracks hier aan kan tippen.

avatar van Fatboyslim
Nice, leuk om te horen maar deze sound hebben al meerdere bands, zoals goose of soulwax. Toch een lekkere sound.

avatar van KampF
Geweldige review.

Their beats might be so propulsive as to make all that irrelevant-- except all the band's rhythmic ideas are stuck a decade ago, like they've bought up some old Chemical Brothers kit on eBay and haven't read the manual yet.

avatar van yeahyeahyeah
Hehe, weer zo'n typisch tong-in-wang-Pitchfork-verhaal, wel grappig ja. Maar goed, die lui doen het natuurlijk om zelf leuk gevonden te worden en niet om ook echt iets zinnigs over muziek te schrijven. Tuurlijk is er niks nieuw aan deze muziek, maar lekker is het wel. En dan Doomed Now, de topper van dit album, niet eens noemen...

avatar van Bill
Dit album komt precies op het juiste moment. Na een te lange winterdip begint buiten de zon eindelijk te schijnen. En de lach verschijnt ook op mijn gezicht bij het beluisteren van dit album. Superlekker album. Goed, het mag dan niets vernieuwends zijn, maar wanneer het zo lekker is dan dit... who cares!?

avatar van Montorsi
halfje erbij toch maar..gaat helemaal niet vervelen, integendeel zelfs.

Baltasound schreef:
Wat leuk, precies de cover van Daft Punk's Homework................

Op de tweede track hoor ik zelfs een beetje daft punk...(achter al dat gitaargeweld natuurlijk)

We Are Rockstars is echt een lekker nummer, ik ga dit wel even checken

Leuk album, maar niet heel bijzonder. En als mensen dit aanschaffen omdat ze We Are Rockstars en Battle Royale zo vet vinden, dan moet ik die mensen teleurstellen want de rest van de nummers zijn veel meer de pop kant op en dus niet meer zozeer in de 'electro-stijl' van We Are Rockstars en Battle Royale.

Dus al met al leuk album met uitblinkers We Are Rockstars en Battle Royale. Van de andere, meer poppie nummers, vind ik Epic Last Song en Being Bad Feels Pretty Good de beste

avatar van Torrero
Baltasound schreef:
Wat leuk, precies de cover van Daft Punk's Homework................

Nou inderdaad, waar halen ze het gore lef vandaan hun naam op het cd-hoesje te zetten.

Pfft, doe even normaal zeg. Het is toch gewoon een leuke knipoog.

Gewoon rete-vette plaat. Heerlijk rocken en beuken maar. Sound is niks orgineel, maar wel gewoon goed. Live ook mooie ervaring.

avatar van Carolaah
Hmm.. niet weer zo'n soort bandje..
vind dit niks vernieuwends.. Het klinkt wel redelijk..
maar echt weer zoveel van hetzelfde..
Hm nee kan me niet echt bekoren..

Waarschijnlijk houd ik gewoon niet veel van die (brit)rockbandjes meer tegenwoordig..

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Het klinkt een beetje als een compromis tussen daft punk en hadouken! (al ben ik niet zo thuis in dit genre)... Sommige nummers vind ik echt niks aan, maar de betere nummers (We Are Rockstars, Weird Science en Let's Make Out) hebben zeker een hoge replay value!

vondeich
Gister een paar nummers van gehoord en ik vond het wel vet. Ben benieuwd wat ik ervan vind als ik de hele plaat heb gehoord..

En de nieuwe plaat gaat "Don't Say We Didn't Warn You" heten en komt ergens in het najaar uit.

Ik hou wel van dit soort humor in de cd titels ^^

Best leuk gevonden inderdaad, jammer dat hun optreden vorige week op Dour nogal de wensen overliet, en dan met name de nieuwe nummers, dus mijn verwachtingen voor dat nieuwe album zijn niet zo hoog. Deze vond ik ook al niet te best, maar een aantal liedjes hiervan zijn toch wel prettig aan te horen op de dansvloer (Battle Royale, We Are Rockstars).